Odată stabilit bugetul, planul de investiţii de la CJ Timiş prinde contur. Sunt prioritare lucrările deja începute, cu finanţare şi din fonduri europene pe Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, pentru care CJ alocă în total aproape 3,5 milioane de lei.

Pe lucrări, e vorba de reabilitarea drumului judeţean Buziaş – Lugoj (29,2 km), cu 9,95 milioane de lei, reabilitarea drumului judeţean limită cu judeţul Arad (Periam, Saravale, Sânnicolau Mare, 24 km), cu 9,5 milioane, centura nord-vest de ocolire a oraşului Buziaş, cu şapte milioane de lei, reamenajarea şi revitalizarea Bastionului, cu 2,9 milioane, respectiv restaurarea şi refuncţionalizarea Muzeului Huniade, cu un milion de lei.
Pe lista cu investiţii noi programate pentru 2011 se află, cu cea mai mare sumă, două milioane de lei, provenită însă de la guvern, amenajarea de perdele forestiere la Săcălaz şi Ghizela. Cu fonduri de la buget trebuie, printre altele, reabilitată clădirea Teatrului pentru Copii şi Tineret „Merlin” – 85.000 de lei, dar şi partea de proiectare şi amenajare a holului de la primul etaj al Palatului Administrativ – 120.000 de lei. 600.000 de lei sunt alocaţi ca fonduri de participare a consiliului la programele de dezvoltare şi protocoalele semnate în vederea accesării de diferite surse de finanţare pentru dezvoltarea judeţului. Consilierii trebuie să fie de acord şi cu alocarea a 850.000 de lei pentru proiectul de eficientizare a serviciilor publice oferite de CJT prin implementarea soluţiilor de e-guvernare, peste două milioane de lei ca şi cofinanţare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, 1,6 milioane de lei pentru achiziţionarea unui elicopter şi tot atât pentru realizarea studiului de fezabilitate a unei săli polivalente cu 10.000 de locuri. La capitolul învăţământ, CJ alocă, printre altele, aproape un milion de lei Şcolii de Arte şi Meserii „Gh. Atanasiu”, 291.000 de lei pentru Liceul Teoretic „Iris”, 588.000 de lei pentru Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaş, 473.000 pentru Şcoala Specială „P.P. Neveanu”.
La capitolul sănătate, sumele sunt mai consistente, în principal 7,3 milioane de lei pentru Spitalul Judeţean şi un milion de lei pentru extinderea unui corp funcţional la Casa Austria. La cultură, Muzeul Banatului este prevăzut cu 1,5 milioane de lei, puţin peste două milioane ar putea să primească Muzeul de Artă, dacă sunt de acord consilierii, iar Muzeul Satului Bănăţean – 3,6 milioane.
Sume importante apar în planul de investiţii al CJ şi la capitolul asigurări şi asistenţă socială – 5,7 milioane de lei pentru Direcţia de Asistenţă Socială; 35 de milioane pentru protecţia mediului – colectarea şi distrugerea deşeurilor; 11,7 milioane de lei la capitolul transporturi – Direcţia de Drumuri Timiş.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

8 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago