Categories: SocialUltima ora

Robo, Paco şi Sony au talent!

Toată lumea îi caută pe Internet şi le comentează prestaţia. Sunt trei tineri lugojeni, care au ridicat România în picioare cu mişcările lor. Despre unul dintre ei, Mihai Petre, membru în juriul emisiunii „Românii au talent”, a spus că are tot ce-i trebuie pentru a deveni star.

Cristian Novac are 27 de ani, e electronist, trăieşte în Lugoj şi, împreună cu doi prieteni, formează Dance Fiction Crew – DFC. Robo, după numele de scenă, îşi măsoară acum celebritatea în cereri de prietenie pe messenger şi pe reţelele sociale. „Am crezut că am luat un virus”, spune, zâmbind, tânărul. Unul dintre colegii lui de trupă îi este prieten din clasa I. Paco, pe numele său din buletin Ciprian Mioc, are 26 de ani şi este student la Ştiinţe Politice. Dacă Robo e vegetarian, Paco e turist şi vrea să ajungă preşedinte. Trio-ul e completat de Sony, Alexandru Şerban, care este elev în clasa a XII-a, viitor coregraf şi designer. Robo şi Paco au înfiinţat trupa de streetdance Dance Fiction Crew în 1999. Pasiunea pentru dans vine însă din copilărie. „Îmi amintesc de parcă ar fi fost acum câteva zile. Eram pe jos şi mă jucam cu nişte maşinuţe, cu spatele la televizor care era pus pe un canal sârbesc. Pentru prima dată în viaţa mea am avut aceea emoţie în care simţi cum ţi se ridică părul pe mâini. Era melodia lui Michael Jackson, «Don’t Stop ‘til You Get Enough». A fost o experienţă de neuitat, ca şi când aş fi fost un robot care a primit conştiinţă, o maşină care s-a trezit la viaţă. Toate astea, datorită lui Michael Jackson. Datorită lui, viaţa multora dintre noi a prins culoare. Stăteam zilnic în faţa unei oglinzi în care mă vedeam doar pe jumătate, încercând să reproduc mişcările lui MJ şi fredonându-i melodiile. În perioada aceea îmi doream foarte mult să iau cursuri pentru acest tip de dans, dar cred că pe atunci nu exista aşa ceva în România”, povesteşte Robo. La „Românii au talent”, s-au prezentat în formaţie de cinci, mai extinsă a DFC, dar juriul a decis că mai departe pot merge fie Robo singur, fie el împreună cu cei doi lugojeni. După o noapte de gândire, au mers pe varianta de trupă. „Pentru noi, preselecţia de la «Românii au Talent» a avut o importanţă imensă. Ne-am văzut cu adevărat valoarea şi ni s-au deschis ochii. A fost o experienţă unică clipă pe scenă, când ne-am realizat numărul, crezând că vom pleca acasă cu cât mai multe «X»-uri. Spre final, juriul a fost impresionat de originalitatea noastră şi ne-a lăudat”, povesteşte Cristian – Robo.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

54 de minute ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

18 ore ago