Categories: EconomicSocial

Topul judetelor care inregistreaza credite bancare

În România, creditele restante la instituțiile bancare au ajuns, la sfârșitul lui 2010, la aproximativ 3,75 de miliarde de euro, aproape dublu comparativ cu sfârșitul anului 2009.

Pe primul loc, într-un top al județelor care înregistrează cele mai mari datorii, se află Galați, unde se înregistrează împrumuturi restante în valoare de 561,13 milioane de lei, în timp ce soldul creditelor contractate este de 4,1 miliarde de lei.

Pe locul doi se situează județul Alba, unde valoarea împrumuturilor restante este de 341,27 milioane de lei. Locuitorii din Alba au credite în valoare totala de 2,65 miliarde de lei.

Locul trei îi revine județului Bistrița-Năsăud. Valoarea creditelor restante ajunge la 271,24 milioane de lei, dintr-un total de credite luate de la banci de 2,13 miliarde de lei.

Pe poziția patru se află Ialomița, unde populația și companiile au luat de la banci credite de 1,35 miliarde de lei, iar din total, împrumuturi de 168,2 milioane de lei au ajuns restante. Soldul împrumuturilor restante în lei este de 88,1 milioane de lei, iar cel aferent creditelor în valuta ajunge la 80,1 milioane de lei.

La mijlocul clasamentului, pe locul 5 se situează județul Suceava, unde creditele restante sunt în valoare de 354,34 milioane de lei la un total de credite de aproximativ 3,23 miliarde de lei.

Pe locul șase se află județul Neamț, unde creditele restante au ajuns, în decembrie 2010, la 258,3 milioane de lei, din valoare totală a acestora de aproape 2,36 miliarde de lei.

Aradul se află pe poziția a șaptea, cu credite restante în valoare de 319,4 milioane de lei, dintr-un total de credite contractate de 2,94 miliarde de lei.

Locul opt îi revine județului Botoșani, care apare în evidențele BNR credite restante de 186,75 milioane de lei. Valoarea totală a creditelor ajunge la 1,76 miliarde de lei.

Pe locul nouă se află Hunedoara, unde creditele restante au ajuns la 265,02 milioane de lei, din valoarea totală a creditelor de la bănci de  2,6 miliarde de lei.

Pe ultimul loc, poziția a zecea, se situează județul Brașov, unde popilația și societățile comerciale au credite restante în valoare de 652,95 milioane de lei dintr-un total de 6,51 miliarde de lei.

Share
Published by
Costin Iuga

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

11 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

14 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

15 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

15 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

16 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

17 ore ago