Categories: Sport

Cu ce e mai adevarata noua UTA decat noua Poli?

Disputa dintre CFR Cluj şi Poli Timişoara a fost aprinsă nu doar pe terenul de joc, ci şi în tribune, acolo unde membrii celor două galerii s-au şicanat reciproc prin diferite scandări.

Cei peste 300 de suporteri timişoreni prezenţi în tribunele stadionului clujean au luat foc atunci când galeria „feroviarilor” a scandat „Singura echipă din Banat – UTA Arad”. Supărarea timişorenilor din tribune a fost atenuată în cele din urmă de fotbaliştii polişti, care au învins cu 2-1 pe CFR Cluj. Momentul vine într-o perioadă în care forurile superioare fotbalistice din România au decretat că actuala Poli Timişoara este continuatoarea formaţiei înfiinţate în anul 1921, după mai mulţi ani de procese cu Claudio Zambon, individul care a pus în lumină proastă istoria alb-violeţilor. In plus, acum câteva zile, UTA a fost depunctată de FRF, în urma unei directive sosite de la FIFA. Arădenii se văd obligaţi să plătească o datorie mai veche către două formaţii sârbeşti, sumă ce reprezintă taxa pentru trecerea de la statutul de amator la cel de profesionist al lui Vasilijevici, care în trecut a evoluat pentru arădeni. Aceştia susţin că actualul club nu are nicio legătură cu cel de acum câţiva ani. Mai bine spus, cu adevărata UTA.
La fel ca şi Poli Timişoara, echipa arădeană a trecut prin mai multe transformări dramatice în ultimul deceniu. Dacă numele Poli Timişoara este asociat cu AEK Bucureşti sau cu Fulgerul Bragadiru, arădenii au trecut prin acelaşi nefericit experiment în momentul în care s-au asociat cu Liberty Salonta. În urmă cu jumătate de an, viitorul a început să arate din nou sumbru pentru arădeni. Salvarea a venit tocmai de la Covaci, un sătuc în care locuiesc vreo 600 de oameni, aflat în apropierea Timişoarei. Florin Macavei, fostul investitor de la Fortuna Covaci, putea evolua cu echipa timişeană şi în prezent în Liga a II-a, dar a preferat 20% din acţiunile clubului UTA. Chiar dacă Fortuna a retrogradată în Liga a III-a la finalul sezonului trecut, FRF a invitat echipa din judeţul Timiş să participe din nou în eşalonul secund. Macavei a spus însă pas ofertei federale şi a bătut palma cu noua UTA, care astfel a preluat locul Covaciului din Liga a II-a, vechea UTA fiind astfel desfiinţată. Odată cu desfiinţarea se credea că vor fi şterse vechile datorii ale arădenilor. Aceştia s-au trezit însă că nu au drept de promovare timp de trei sezoane şi au, în plus, o datorie de peste 200.000 de euro.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

2 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

5 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

5 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

6 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

6 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

6 ore ago