Categories: Info si Utile

Festivalul Filmului Francofon, la a patra editie

Nimic nu e mai elocvent decât un festival al filmului francofon pentru a onora limba franceză şi ţările care o păstrează în viaţă. La cea de-a patri ediție vor fi prezentate filme din Belgia, Egipt, Turcia. Toate la Timişoara, începând de luni, în sala festivă a casei Adam Muller Guttenbrunn.

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, organizatorii, Institutul Francez din Timişoara, aduce o selecţie de filme documentare propuse de FIDMarseille (Festivalul Internaţional de Film Documentar din Marsilia), unul dintre cele mai mari festivaluri de profil din Europa. Luni, de la ora 18, festivalul va fi deschis de proiecţia filmului „Ne me libérez pas je m’en charge” (Nu mă eliberaţi, rezolv eu) de Fabienne Godet, o comedie produsă în anul 2009, în Franţa, nominalizată la premiul Cesar în 2010 şi premiată la festivalul filmului poliţist de la Beaune. De la ora 20,30 este rândul comediei dramatice „Les bureaux de Dieu” (Birourile lui Dumnezeu) de Claire Simon, producţie Belgia/Franţa din 2008, distinsă cu premiul SACD, la secţiunea „Quinzaine des réalisateurs”, la festivalul de la Cannes. Marţi seara este seara FIDMarseille, cu patru documentare produse în Franţa: „Les jardiniers du Petit Paris (en lisant Tristes tropiques de Claude Levi-Strauss)”, de Sophie Roger, „Pandore,” de Virgil Vernier, „Les larmes”, de Laurent Larivière, şi „La BM du Seigneur” de Jean-Charles Hue. După o zi de pauză, Festivalul Filmului Francofon se încheie joi De la ora 18 va fi proiectat filmul „Les 3 singes”, de Nuri Bilge Ceylan, Turcia/Franţa/Italia, o dramă produsă în 2009 şi distinsă cu premiu pentru regie la festivalul de la Cannes în 2008. De la ora 20.30, spectatorii vor asista la ultima proiecţie a festivalului, drama de dragoste „Le chaos”, de Youssef Chahine, producţie Egipt/Franţa. Accesul este liber.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

55 de minute ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

12 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago