Categories: Klaus VaterlandOpinii

Gheorghe Ciuhandu a facut fapte bune

Normal că a făcut şi fapte bune, că nu degeaba o să-l realeagă populaţia Timişoarei şi peste un an, şi peste cinci ani, şi peste nouă, când va preda ştafeta lui Adrian Orza. După ce zile în şir mass-media şi diverse asociaţii civice au tot relatat păţanii cu şi despre asfaltul deteriorat din Timişoara, plus că cetăţeanul Antonio Leonte Kilb s-a plictisit şi s-a apucat să numere 600 de gropi după dezgheţul de primăvară, primarul Gheorghe Ciuhandu s-a arătat deosebit de iritat că instituţia pe care o conduce trebuie să fie paratrăsnetul firmelor care asfaltează şi întreţin (sau nu) drumurile municipale. Şi nu vreţi să ştiţi cum e primarul Ciuhandu când e supărat! E ca o stâncă plină de nervi, nu se joacă, praf face cu firmele care au câştigat bani buni din licitaţii, fără să iasă apoi la reparat dacă se ştiu în garanţie şi cu musca pe căciulă. Ar fi păcat să stricăm minunăţie de rubrică „fapte bune” cu reproşuri la adresa primarului, dar trebuie ca edilul şef să primească sfaturi de la toată lumea pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. Dacă Gheorghe Ciuhandu a observat că acum 14 ani vreo firmă a asfaltat prost şi-a trebuit să se enerveze ditamai primarul ca să vină respectivii să repare drumul în garanţie, apoi a observat acelaşi lucru în urmă cu 12 ani, apoi după vreo nouă ani şi tot aşa până în zilele noastre, ar fi păcat să se tot enerveze aşa primarul în fiecare an, să-i crească omului tensiunea şi riscul la alte boli pe bază de stres! Nu mai bine ar fi, domnule Ciuhandu, să faceţi abstracţie de numele firmelor asfaltatoare şi de cine cunosc ele prin primărie, să le ardeţi la bani înainte de a vă enerva, să le daţi penalizări repetate pentru că le doare-n fund şi apoi să le excludeţi de la licitaţii dacă au un istoric cu probleme în relaţia cu municipalitatea? Că altfel nu vă mai crede nimeni când vă supăraţi pe ele, chiar dacă sunteţi plin de intenţii bune. Ca să nu mai spun că şi Antonio Leonte Kilb se va enerva la un moment dat să tot numere an de an 600 de gropi. Şi nu vreţi să ştiţi, dom’ primar, cum e Leonte Kilb ăsta când se enervează. Şi cu cine votează el.

Şi eu, ca şi Viorel Sasca, am achiziţionat o bicicletă la mâna a doua. Motiv pentru care am fost deosebit de încântat să aflu că muncipalitatea condusă de Gheorghe Ciuhandu a dat liber la circulaţie prin pieţele din cetatea Timişoarei. Pentru sănătate e perfect să te plimbi măcar 30 de minute în fiecare zi prin zone ferite de coloanele de maşini care sufocă oraşul, după care să consumi minimum doi litri de lichide pe vreo terasă din Piaţa Unirii. Dacă tot a făcut gestul ăsta generos pentru biciclişti, l-aş ruga pe primarul Ciuhandu să lase accesul liber cu bicicleta şi în tramvai, căci altfel degeaba te menţii sănătos pedalând 30 minute, dacă apoi te calcă maşina în drum către casă.
Problema ar fi rezolvată parţial pentru bătrânii care vor socializa la clubul amenajat de primărie pe gen. Dragalina. Aici, pensionarii pot folosi biciclete de fitnes, statice, nu trebuie să iasă cu ele pe carosabil, şi benzi de alergat, tot statice. Accesul va fi făcut pe bază de legitimaţie şi doar după ce primăria va dota cu mobilier şi toate cele stabilimentul. Până atunci, bătrânii pot alerga în voie pe str. Plavoşin, în Mehala, la centrul unde se distribuie, gratis, produsele alimentare de la Europa, unde iarăşi s-a deschis sezonul la cozi, după ce, în lunile trecute, presa abunda în invitaţii din partea serviciilor sociale la ridicarea acestor ajutoare, pe care atunci nu le dorea nimeni. Poate că e şi treabă de socializare, a venit şi vremea bună… Mie mi-e clar: dacă nu e o coadă ca la carne pe vremea lui Ceauşescu, parcă nici produsele alea de la UE n-au niciun gust.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

3 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

3 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

4 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

4 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 ore ago