Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a început, marţi, ascensiunea între primele tabere de pe vârful Makalu.
După ce a făcut Paştele în prima tabără a vârfuluui, ciocnind ouă „încondeiate” cu un marker, marţi, Horia Colibăşanu a pornit din nou spre culme. „Vom urca până în tabăra 2, la 6.700 de metri, iar miercuri vom încerca să ajungem în tabăra 3, la 7.400 de metri, apoi coborâm să dormim în tabăra 2, iar joi ne întoarcem în tabăra de bază. Sperăm ca vremea să ne permită să ne ducem planul până la capăt”, notează Horia Colibăşanu pe pagina sa web. Stomatologul care a făcut din alpinism mai mult decât un hobby povesteşte că a avut parte şi de o surpriză deloc plăcută. „Sâmbătă au venit bagajele şi bineînţeles că nu putea să fie totul bine. Toată brânza s-a topit şi s-a împrăştiat în bagaj, murdărindu-mi tot echipamentul”, povesteşte Colibăşanu. Ca atare, două zile a avut de lucru: să îşi spele echipamentul şi să încerce să scape de mirosul de brânză din haine.
Institutul de Studii Geopolitice al Universității “Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit vineri, 5 decembrie,…
Și-au riscat viitorul pentru ceva produse dintr-un magazin. Pentru asta au dat și cu pumnul,…
Vineri, 5 decembrie, aproape de ora 11, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul…
Moţiunea de cenzură „România nu este de vânzare – fără progresişti la guvernare”, prin care…
Universitatea Politehnica Timișoara a cumpărat Casa Mühle, o clădire de o importantă valoare emoțională și…
Sâmbătă, de la ora 14.00, va avea loc un nou tur din seria “Descoperă-ți orașul!”,…