Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu a început, marţi, ascensiunea între primele tabere de pe vârful Makalu.
După ce a făcut Paştele în prima tabără a vârfuluui, ciocnind ouă „încondeiate” cu un marker, marţi, Horia Colibăşanu a pornit din nou spre culme. „Vom urca până în tabăra 2, la 6.700 de metri, iar miercuri vom încerca să ajungem în tabăra 3, la 7.400 de metri, apoi coborâm să dormim în tabăra 2, iar joi ne întoarcem în tabăra de bază. Sperăm ca vremea să ne permită să ne ducem planul până la capăt”, notează Horia Colibăşanu pe pagina sa web. Stomatologul care a făcut din alpinism mai mult decât un hobby povesteşte că a avut parte şi de o surpriză deloc plăcută. „Sâmbătă au venit bagajele şi bineînţeles că nu putea să fie totul bine. Toată brânza s-a topit şi s-a împrăştiat în bagaj, murdărindu-mi tot echipamentul”, povesteşte Colibăşanu. Ca atare, două zile a avut de lucru: să îşi spele echipamentul şi să încerce să scape de mirosul de brânză din haine.
Comentarii prin facebook