Viorel Sasca, socat dupa o sesiune de „pregatire” in Zambara!

Consilierul judeţean Viorel Sasca n-a rezistat decât 40 de minute în „Centrul de Pregătire Tineret” din Bastionul Theresia. A ajuns acolo la 4,30 dimineaţa, a băut o bere fără alcool şi a plecat acasă, bulversat de metodele de „pregătire” din Zambara. Nu înainte de a spune că va face un raport pe care îl va înainta conducerii CJ.

Preşedintele Comisiei economice a CJ Timiş, ţărănistul Viorel Sasca, a vrut să vadă cu ochii lui cum se pregătesc tinerii în centrul destinat lor în bastion. Primul şoc l-a avut când s-a apropiat de Zambara şi a văzut puzderia de maşini parcate aiurea, deşi era ora 4,30. A plătit 15 lei şi a intrat. Sasca a văzut o masă liberă şi a dat să se aşeze, dar n-a avut succes. De unde să ştie consilierul judeţean că tinerii sunt atât de dornici de pregătire, încât îşi rezervă mesele cu ore bune înainte să vină la centru? Şi-a luat o bere fără alcool, pentru că era cu maşina, şi s-a interesat de preţurile practicate la bar. Viorel Sasca a rămas cu gura căscată când a auzit că în Zambara băuturile alcoolice se beau la 20 de mililitri! Whisky, votcă, gin sau rom – poţi consuma orice, dacă îţi permiţi să dai între 90 şi 200 de lei pentru 20 de mililitri. Berea e mai accesibilă, dacă nu ţii cont că sticlele au doar 330 ml şi costă între 6 şi 8 lei. Mai e un şpil, pe care îl afli doar dacă întrebi cunoscătorii: 100 ml din whisky-ul cel mai prost costă 75 de lei. E superofertă şi, evident, nu e trecută în meniu.
După 40 de minute, Viorel Sasca a cedat nervos şi a ieşit din centrul de pregătire. S-a uitat încă o dată la maşinile de fiţe care blocau sensurile de trecere pe sub bastion şi a schimbat două vorbe cu un poliţist local aflat în zonă. „;Mi-a spus că nu le poate face aproape nimic celor care parchează aiurea şi că locul se aglomerează cel mai tare spre dimineaţă. Mai mult decât atât, se pare că bătăile între bodyguarzii localului şi diverse alte persoane nu sunt deloc neobişnuite”, a povestit ţărănistul, încă bulversat de cele văzute. „Zambara este departe de ceea ce ar trebui să fie un centru pentru pregătire tineret. Se fumează foarte mult, deşi acest lucru nu ar trebui să fie permis într-un astfel de centru, se bea alcool, deşi, la preţurile exorbitante din meniu, nu ştiu cât se poate consuma acolo… Numai centru pentru pregătire tineret nu este acolo, e o discotecă în manieră proastă. Ce distracţie e asta? Nici măcar nu te poţi înţelege cu oamenii de lângă tine. Voi prezenta un raport conducerii CJ Timiş. Colegul meu Marius Cârceie a solicitat deja ca funcţionarii să verifice ce se întâmplă acolo. Acum o să le comunic ce am văzut eu. Ori se reprofilează şi respectă proiectul, ori părăsesc spaţiul”, a conchis Viorel Sasca.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

5 ore ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

5 ore ago

RETIM, sancţionată de Poliţia Locală cu amenzi totalizând 137.000 de lei

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

6 ore ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

9 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

10 ore ago