Glume cu trandafiri în judetul Timisoara, cu Boc si Udrea

Elena Udrea a încurcat, sâmbătă, județul cu orașul, iar premierul Boc a avut chef de bancuri. Aceasta a fost atmosfera la semnarea contractelor de finanțare pentru modernizarea Parcului Rozelor și reabilitarea străzii Iancu Văcărescu din Timișoara, de la care a lipsit primarul Gheorghe Ciuhandu.

Elena Udrea, Emil Boc și viceprimarul Adrian Orza au semnat, sâmbătă, contractele de finanţare pentru modernizarea Parcului Rozelor şi reabilitarea străzii Iancu Văcărescu. Pentru modernizarea Parcului Rozelor, municipalitatea de pe Bega primeşte 1,365 milioane de euro, care vor fi folosiți la reamenajarea spațiilor verzi, reabilitarea aleilor şi schimbarea gardul. De asemenea, parcul va avea un nou sistem de irigare și se vor planta 9.000 de trandafiri și 430 de arbori. Reabilitarea străzii Iancu Văcărescu cuprinde tronsonul dintre bulevardele Regele Carol I și 16 decembrie 1989. Valoarea investiţiei se ridică la 1,4 milioane de euro. Cele două proiecte au fost accesate de Primăria Timișoara. Municipalitatea de pe Bega și localitățile din zona metropolitană au la dispoziție 70,4 milioane de euro în cadrul acestui pol. Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a confundat din nou denumirea județului cu cea a orașului. Nu e prima dată când Udrea face aceeași gafă. „Vom aloca în județul Timișoara 100 de milioane de euro pentru infrastructură”, a spus ministrul. Nici premierul şi nici subprefectul Zoltan Marossy sau viceprimarul Adrian Orza nu au contrazis-o. Viceprimarul Adrian Orza a precizat doar că reabilitarea Parcului Rozelor este foarte importantă pentru Timișoara. Edilul a profitat de prezența ministrului Udrea pentru a-i reaminti că trebuie să rezolve problema finanțării bazinului olimpic. ”Sper că în România lucrurile se depolitizează și deciziile care se iau se iau cu transparență și nu cu influențele politice cu care ne-am obișnuit în ultimii 20 de ani”, a afirmat Orza. Premierul Emil Boc, prezent sâmbătă la Timișoara, pentru a-și susține, în faţa democrat-liberalilor din judeţ, moţiunea cu care va candida la şefia PDL, a fost alături de ministrul Elena Udrea în momentul semnării celor două contracte. Boc a avut glume în program, astfel că, în declaraţia de presă susţinută, a explicat semnificaţia trandafirului făcând o paralelă între sigla PDL şi cea a PSD. „Dacă vrei să cucereşti o femeie îi dai un trandafir, dacă vrei să te desparţi de ea, îi dai trei”, a spus Boc.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

21 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago