Marius Leontiuc, pastorul care a dat o ţeapă de peste un milion de euro, a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj-Napoca la zece ani de închisoare. Pe lângă condamnarea la închisoare, Marius Leontiuc a fost obligat să restituie părţilor vătămate prejudiciul în valoare de 1,02 milioane de euro şi 213.445 de lei.
Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă. „Nu sunt vinovat de înşelăciune, doar de nesimţire tipic masculină. Această carismă a mea nu o are oricine, doar anumite persoane. Despre marele prejudiciu de care vorbeşte Parchetul pot să spun că s-ar fi putut rezolva foarte simplu, dar nimeni nu şi-a dorit acest lucru. Toate persoanele cunoşteau că nu există autorizaţie, eu am generat chiar un scandal mediatic pe faptul că primăria refuză să-mi elibereze autorizaţia de construire”, a declarat Marius Leontiuc, la ultimul termen de judecată.
La Timişoara, Leontiuc este cunoscut ca episcop al Bisericii Lutherane Libere, iar în mediul protestanţilor este văzut ca un pastor „cuminte”. Înainte de scandalul Europlan, Leontiuc a intrat în atenţia opiniei publice după ce, în 2005, şi-a asumat proiectul unei biserici aparţinând cultului baptist. Aceasta s-a ridicat, până la urmă, în Parcul Pădurice, situat în Zona Soarelui, spre disperarea riveranilor, nemulţumiţi că au rămas fără loc de recreere, după ce, ani la rand, să conteste lucrarea şi să o oprească. Firma lui Leontiuc, Europlan, prin care a vândut celor 120 d eclujeni apartamentele inexistente, a fost amendată de Garda Financiară la începutul anului 2008. Deși nu avea activitate, aceasta afişa în continuare pe site o sumedenie de proiecte, dar mai ales iniţiative: telecabine pe Muntele Mic, telegondole în Timişoara, păstrăvării la Dognecea. Cireaşa de pe tort era metroul, care ar urma că circule în Timişoara, pe ruta Piaţa Operei-Gara de Nord. Povestea care l-a băgat în închisoare pe pastor a început în 2004. Prezentându-se fie drept episcop al unei biserici din SUA, fie drept un cunoscut arhitect, Marius Leontiuc a vândut zeci de apartamente într- un imobil ce urma să fie ridicat pe strada Pasteur din Cluj-Napoca. El a semnat antecontracte de vânzare-cumpărare cu 120 de persoane, pentru sume cuprinse între 5.000 şi 70.000 de euro. Primele plângeri penale au fost înregistrate în 2006, justiţia s-a pus în mişcare după doi ani, tot atunci fiind emis şi mandatul de arestare pe numele timişoreanului. (sursa foto: gherlainfo.ro)
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…