Categories: Invatamant

Promit in fata lui Dumnezeu ca nu copiaza la teze!

Dau teză, dar trebuie să recunoască în faţa lui Dumnezeu că n-au copiat pentru a obţine note mai bune! Se întâmplă la un liceu timişorean, unde elevii sunt ameninţaţi cu pilde biblice dacă comit vreun „păcat capital”, cum ar fi minciuna.

Alex Preda, elev în clasa a XII-a la Liceul Baptist din Timişoara, a postat, în contul său de Facebook, poza unui test pe care l-a susţinut la şcoală. Ceea l-a şocat a fost antetul lucrării: „Mărturisesc înaintea lui Dumnezeu că NU AM COPIAT la această teză”. Autorul ineditului antet este Liviu Căprar, profesor de doctrine biblice la liceul timişorean şi pastor în satul Hodoni. Acesta predă de trei ani şi îşi explică poziţia. „Biblia nu face distincţie între păcate mari sau mici. Păcatele sunt păcate şi sunt la fel de grave înaintea lui Dumnezeu. Să fim sinceri. Ştim în ce ţară trăim, ştiu cum se iau anumite examene. Încercăm să sădim în copii sămânţa bună, adevărul. Acest exerciţiu nu face decât să îi responsabilizeze pe tineri pentru o faptă pe care ajung să o facă”, afirmă Căprar. La liceul timişorean învaţă 318 elevi. Directorul Ilie Dănuţ e mulţumit de iniţiativa colegului său şi spune că fraza din antetul lucrării este o „mărturisire”, act extrem de important printre credincioşii creştini. „Minciuna e un păcat şi păcatul ne desparte de Dumnezeu. A mărturisi nu e totuna cu a jura. A mărturisi înaintea lui Dumnezeu înseamnă a fi sincer cu privire la un act pe care l-ai săvârşit sau nu”, spune oficialul. „Mi se pare un lucru bun şi corect, datorită faptului că suntem o şcoala creştină. Cred că poate fi un exemplu şi pentru alte licee, fiindcă vrem să arătăm că suntem morali în nişte vremuri în care lumea este imorală”, susţine Andreas Vileam, unul dintre elevi. „Scria că promitem înaintea lui Dumnezeu să nu copiem. Am semnat şi nu am copiat. Să fim corecţi cu noi înseamnă să ne respectăm pe noi”, l-a completat Andreea Clers, una dintre colegele lui.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

2 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago