Categories: Administratie

Rodica Aurelian ameninta voalat: „Poate ca odata o sa spun ce stiu”

Funcţionarul public promovat ilegal de cele mai multe ori, Rodica Aurelian, şeful Servicului de Resurse Umane din Primăria Timişoara, nu vrea încă să vorbească despre acuzele care i se aduc. Aurelian pare să aibă mai mulţi aşi în mână şi spune că poate de aici a început scandalul.

„Sunt în Primăria Timişoara din 1993, poate sunt oameni care se tem de mine, se tem de ce aş putea spune. Nu ştiu dacă eu am fost ţinta acestor controale sau alţii. Nu vreau să vorbesc despre mizerii, eu am fost mereu promovată doar pe bază de competenţe, nu sunt susţinută de nimeni, de niciun partid şi nicio persoană. Poate că odată o să spun ce ştiu. Întregul scandal declanşat m-a făcut în ochii oamenilor mai puternică. Până acum nu auzise mai nimeni de mine”, spune Rodica Aurelian, şeful Servicului de Resurse Umane din Primăria Timişoara. Ea nu se teme că şi-ar putea pierde postul şi nici că ar trebui să dea înapoi banii câştigaţi ilegal de la PMT, conform ANFP şi Curţii de Conturi. „ANFP nu ne-a dat în judecată şi cei de la Curtea de Conturi nu au răspuns nici până acum la contestaţia noastră din noiembrie. Toate acuzele care mi se aduc sunt nefondate”, continuă Aurelian. Raportul de control întocmit, în 2010, de inspectorii ANFP, este clar: Rodica Aurelian a fost promovată ilegal de mai multe ori. Inspectorii au verificat dacă la concursul pentru ocuparea funcţiei de şef serviciu resurse umane din Primăria Timişoara a fost respectată legislaţia şi au ajuns la concluzia că acesta trebuie anulat. În 2006, Rodica Aurelian a reuşit performanţa de a câştiga un concurs la care nu avea voie să se înscrie. Ea a terminat, în iunie 2006, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Ioan Slavici”din Timişoara, iar în noiembrie, când a avut loc concursul, avea o vechime de numai şase luni în specialitatea studiilor, deşi legea spune clar că era nevoie de o vechime de minimum doi ani. Surse din primărie Timişoara spun că Rodica Aurelian este ţinută în braţe de secretarul instituţiei, Ioan Cojocari. Acesta a fost sincer. „Sigur că o ţin în braţe, să rămână aşa, dacă vrea lumea. Rodica Aurelian este foarte bine pregătită profesional, iar corectitudinea ei deranjează pe mulţi”, a spus Cojocari.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

O oră ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

2 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

13 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

13 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

16 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

17 ore ago