Categories: Stiri nationale

Seful SRI Alba, retinut de DIICOT

Şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, lt.col. Ioan Tarnu, şi subsomisarul Liviu Schiau de la la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, au fost reţinuţi de procurorii DIICOT. Cei doi sunt acuzați că au sprijinit un grup de hoţi de utilaje din UE, valoarea pagubelor fiind de 4,5 milioane de euro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Hunedoara anchetează 24 de persoane, cercetate în stare de arest preventiv, care s-au constituit într-un grup infracţional organizat, specializat în furturi de utilaje din state ale Uniunii Europene. Prejudiciul este estimat la 4,5 milioane de euro. Din investigații a reieşit că activitatea infracţională a membrilor grupării ar fi fost sprijinită de către locotenent-colonel Ioan Tarnu, şeful Direcţiei Judeţene de Informaţii Alba, şi Liviu Schiau, subcomisar de poliţie la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia. Subcomisarul Mircea Stanciu, în prezent arestat, ar fi apelat la şeful Direcţiei de Informaţii Alba, căruia i-a spus că este implicat în furtul de utilaje şi i-a solicitat sprijinul, în sensul de a interveni pe lângă ofiţerii de poliţie din cadrul BCCO Alba, pentru a se evita efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa sa şi a împiedica tragerea sa la răspundere penală. Lt. col. Ioan Tarnu ar fi acceptat, în mod direct, daruri de la soţia lui Mircea Stanciu, dând asigurări că poate determina organele de poliţie, pentru asigurarea unei investigaţii penale favorabile inculpatului, afirmă DIICOT. Liviu Schiau este acuzat că, în aprilie 2011, l-a înștiințat pe Mircea Stanciu cu privire la momentele operative desfăşurate de organele de cercetare penală și i-a pus la dispoziţie o listă cu 14 persoane faţă de care urmau să se instituie măsuri preventive, informaţii pe care le-a obţinut în virtutea atribuţiilor de serviciu conferite de calitatea sa de subcomisar în cadrul BCCO Alba-Iulia. Ioan Tarnu şi Liviu Schiau au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzațiile de sprijinire a unui grup infracţional organizat şi favorizarea infractorului, urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Curţii de Apel Alba-Iulia.

Share
Published by
Vlad Stoian
Tags: diicotsef

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

2 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

4 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

5 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

6 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

8 ore ago