Categories: Social

Spagarii de la Naidas, trimisi in judecata

Un număr de 55 de vameşi şi poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Naidăş, Caraş-Severin, alături de alte persoane implicate în traficul ilegal cu ţigări. Trei dintre angajaţii punctului de frontieră sunt în stare de arest preventiv. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Timişoara.

Printre cei trimişi în judecată se află şeful PTF Naidăş, Valentin-Ionică Bărăgan, şi şeful de tură, Ion Ionuţ Soare, acesta din urmă în stare de arest, la fel ca şi agentul de poliţie de frontieră Sorin Ştefan Cohuţ. Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat. Alături de cei cinci ofiţeri şi 31 de agenţi de poliţie de frontieră, alţi 13 vameşi, între care Claudiu Bojidar Barbuli, în stare de arest, au fost trimişi în judecată, sub acuzaţia de luare de mită, în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat. Vameşul Gheorghe Răduţu Dragomir este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat. Lor li se adaugă opt persoane implicate în traficul cu ţigări. În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada octombrie 2010 – ianuarie 2011, inculpaţii „au primit de la persoanele implicate în traficul ilegal cu ţigări, cu titlu de mită, în mod curent, diferite sume de bani şi alte foloase (în general, produse alimentare şi ţigări) pentru a facilita introducerea în România a unor cantităţi de ţigări netimbrate, provenite din Serbia”. În unele situaţii,se „încasau” sume cuprinse între 2.000 şi 2.700 de euro pe o tură. Relevant în cauză, susţin procurorii, nu este cuantumul sumelor primite cu titlu de mită, ci frecvenţa cu care se consumau actele de corupţie. Procurorii au dispus, de asemenea, instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile, autoturisme, sume de bani descoperite cu ocazia percheziţiilor şi sume de bani aflate în conturile bancare aparţinând inculpaţilor.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

O oră ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

2 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

3 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

3 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

4 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

4 ore ago