Categories: Economic

Companiile reincep sa investeasca in dezvoltarea angajatilor

Un angajat bine motivat, care este la curent cu planurile de dezvoltare ale firmei poate ajunge să fie de două ori mai productiv decât angajaţii cărora managementul nu le oferă nici informaţii şi nici posibilităţi de dezvoltare personală. Realitatea a fost scoasă în evidenţă de specialiştii în ocupare profesională.

„De la începutul anului am înregistrat o creştere de 12% a cererilor pe segmentul de training de personal, semn că partenerii noştri reîncep să investească în pregătirea şi fidelizarea angajaţilor lor. Angajatorii pun accent deosebit pe obţinerea unui angajament crescut din partea angajaţilor lor faţă de strategia de business a companiei. Pentru aceasta, este nevoie ca fiecare angajat să poata fi ancorat în istoria companiei şi să se simtă parte a unei organizaţii care are o viziune, o misiune şi obiective strategice”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, a treia cea mai mare companie de recrutare din România, după cifra de afaceri din 2010. Cele mai solicitate programe de training sunt cele pe management, leadership, comunicare, motivarea angajaţilor şi teambuilding, cu obiectivele foarte clare de formare a unor echipe de lucru eficiente prin intermediul acestor sesiuni. „Pe măsură ce afacerile încep să îşi revină, angajatorii realizează că angajaţii valoroşi ce nu sunt fidelizaţi pot ajunge să se considere mai apreciaţi de căre concurenţă – şi aici intervenim noi, prin programe speciale”, a mai explicat Florea.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

5 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

6 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

12 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

13 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

15 ore ago