Categories: SocialUltima ora

Fetita ucisa la Jimbolia, condusa pe ultimul drum

Monika Elisabeta Ludwig, fetiţa de 10 ani violată şi omorâtă de un apropiat al familiei, va fi înmormântată marţi. Mama ei nu înţelege cum s-a ajuns aici şi e şocată de sângele rece de care a dat dovadă criminalul, care a avut îndrăzneala să se ofere să-i ajute s-o caute pe micuţă.

În casa familiei Ludwig lacrimile nu se mai termină. Elisabeta Ludwig, mama fetiţei, nu mai are putere să trăiască. Cu ultimele puteri, ţine la piept carnetul de note al copilei care terminase clasa a doua cu diplomă de merit. În carnet are numai calificative „foarte bine”. Cu ajutorul primăriei, micuţa are parte de p înmormântare decentă, pe care familia ei săracă nu şi-ar fi permis-o. Primarul a tocmit casa de pompe funebre, iar o asociaţie din oraş a oferit rochia albă, ca de mireasă, în care Monika va porni în ultima ei călătorie.
Elisabeta Ludwig are 38 de ani şi povesteşte că fetiţa era născută în Germania. „Din 1994 până în 2001 am stat la Nürnberg. Am revenit acasă când Monika avea doar câteva luni, pentru că am înţeles că numai aici putea avea asistenţă medicală corespunzătoare. Suferea de o formă complicată de astm. Fata asta a fost viaţa mea. Am făcut-o, deşi nu m-am căsătorit cu tatăl ei”, spune, printre lacrimi, femeia. E distrusă şi nu poate înţelege cum Andrei Gyarmati, prieten de o viaţă cu familia ei, a putut comite aşa o atrocitate. După ce a violat-o şi omorât-o pe Monika, a venit în casa bunicii acesteia, a stat de vorbă cu restul familiei, a băut cafea la masa lor şi chiar s-a oferit să îi ajute să o caute pe micuţă. „Era prietenul nostru de familie de mai bine de 20 de ani. A lucrat la o tâmplărie împreună cu unchiul meu. Ne-am ajutat întotdeauna, dar nu a lucrat la noi, cum s-a spus la televizor. Ca să înţelegeţi că îl ajutam, în momentul acesta, de exemplu, are 500 de lei datorie la fratele meu. Nici nu pot să îmi imaginez ce suflet a avut să o chinuie pe fata mea, apoi să vină la noi acasă, să pună la uscat pe un gard, prosopul cu care fetiţa s-a dus la baie, după care s-a culcat într-una din camere”, povesteşte Elisabeta Ludwig. Andrei Gyarmati a fost arestat preventiv, pe 29 de zile, pentru omor deosebit de grav şi viol în stare agravantă. Nu are antecedente penale. Riscă 25 de ani de detenţie. În Jimbolia însă e cunoscut ca o „haimana”, un om fără căpătâi, alcoolic violent.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago