Categories: Sport

Flacara Faget încearca sa invinga istoria Jiului Petrosani

Flacăra Făget va juca în compania unei echipe obişnuite cu aerul tare al Ligii I, pentru barajul de promovare în Liga a III-a. Sorţii nu au fost de partea formaţiei din judeţul Timiş şi i-au scos în cale Jiul Petroşani, cu care va juca în partida de baraj pentru promovarea în Liga a III-a miercuri, de la ora 17,30, la Arad.

Flacăra Făget a avut un sezon aproape perfect, reuşind să încheie Liga a IV-a fără nicio înfrângere, cu o linie de clasament de invidiat: 28 de victorii şi şase înfrângeri, golaverajul fiind 127 – 15. Se spune că nu e indicat să schimbi antrenorii în timpul sezonului, dacă vrei să-ţi îndeplineşti obiectivul. Această vorbă nu a fost valabilă şi pentru Flacăra Făget, care a debutat sezonul trecut cu Sorin Bălu pe banca tehnică. După numai cinci etape, tânărul antrenor a părăsit Flacăra pentru a antrena în Liga III-a, la AC Recaş. Bălu a fost înlocuit cu Oli Trandu, antrenor cu care Flacăra a avut un parcurs foarte bun până la finalul turului. Conducerea clubului a hotărât, în ciuda rezultatelor excelente, înlocuirea lui Trandu cu Adrian Săvoiu, care a pregătit Flacăra tot returul şi a reuşit să termine campionatul în fruntea seriei timişene. Deac este golgheterul echipei, cu 20 de goluri, secondat de Boghian, cu 15 reuşite. Trebuie subliniat că Boghian a evoluat pentru Flacăra doar în returul campionatului.

Internaţional african la Jiul

Miercuri, la Arad, campioana judeţului Timiș întâlneşte pe Jiul Petroşani, într-un joc ce va conta pentru barajul de promovare în cel de-al treilea eşalon. Jiul Petroşani, echipă înfiinţată în anul 1919, are la activ multe campionate petrecute în primul eşalon. Cel mai important trofeu al echipei miniere este o Cupă a României câştigată în anul 1974 în faţa Politehnicii Timişoara cu 4-2. Jiul a câştigat seria judeţului Hunedoara, după ce s-a luptat până în ultima etapă cu Minerul Uricani. Un singur joc au pierdut minerii, pe teren propriu, chiar în faţa Minerului Uricani. În cele 30 de jocuri, atacanţii Jiului au marcat de 122 de ori, Ovidiu Popesc fiind golgheterul echipei, cu 40 de reuşite. În lotul minerilor se regăsesc şi stranieri, unul fiind internaţional pentru naţionala Gambiei. Este vorba despre Yancuba Ceesay, care evoluează la mijlocul terenului. Gabriel Apetri este un alt jucător important al Jiului. Acesta a fost dorit şi de Poli Timişoara în urmă cu patru ani, dar se pare că viaţa extrasportivă a atacantului i-a determinat pe oficialii timişoreni să renunţe la transfer. (sursa foto: www.cosmin-dan.ro)

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago