Categories: Klaus VaterlandOpinii

Lasati-l pe Vasile in pace!

Pe vremuri ieşea subiect de presă doar dacă Vasile, şoferul primarului, avea proasta inspiraţie să se expună cu maşina de serviciu a Primăriei Timişoara în faţa sediului PNŢCD Timiş, unde edilul şef Gheorghe Ciuhandu presta săptămânal câte o conferinţă de presă. Apoi, Vasile mergea cu aceeaşi maşină plătită din bani publici la cumpărături cu un Ioan Talpeş, un dinozaur al serviciilor secrete şi al regimului Iliescu. Nici în momentul de faţă nu s-a limpezit această dubioasă asociere între două persoane cu profile aparent deosebite, dar presa şi-a făcut atunci datoria şi a întrebat, chiar dacă a primit răspunsuri ca pentru copii tembeli. Dar Vasile şi-a văzut de treabă, cu aura sa de agent al serviciului de securitate prezidenţial, ochelari de soare, galenă în ureche, oarecum prezentabil, mai elegant ca demnitarul din carlingă, vigilent să nu se uite cineva dubios la cel mai longeviv primar liber al Timişoarei. Au trecut totuşi ceva ani şi inevitabilul s-a produs. La ce bun să fii „bodyguard”, dacă nu agresezi la viaţa ta puţină meclă de ziarist, s-o fi întrebat Vasile în oglindă, precum de Niro în personajul din filmul „Taxi Driver”? Nu că i-ar fi făcut mare lucru operatorului Realitatea TV, dar trebuia să-şi treacă omul în CV şi o astfel de aventură. Cine a umblat mult prin presă după funduri de politicieni ştie că şoferii demnitarilor au şi ei o istorie a lor. Cei mai mulţi sunt simpatici, chiar potenţiale surse pentru ziarişti, la cât de vorbăreţi sunt. Vasile nu vorbeşte cu oricine, cu riscul de-a rămâne să vorbească singur. Îi poţi confunda comportamentul pueril de prefăcută gardă de corp cu aroganţa tâmpă a omului ajuns la un nivel la care tot satul lui n-a visat să ajungă vreodată. Dar de la ce-am pornit eu să ajung să lucrez la profilul lui Vasile? A, da, că pe vremuri Vasile şi Gheorghe Ciuhandu totodată se mai fereau să vadă presa cum umblă ei cu maşina de serviciu în interes de partid. Acum, dacă cuiva nu-i convine chestia asta, poate să o ia în freză de la Vasile doar pentru că fotografiază o maşină parcată impertinent de neregulamentar pe spaţiul public.

Treaba cu plimbatul cu maşina de serviciu în alte treburi nu-i caracteristică numai primarului. Titu Bojin, de la PSD, trimite comisioane la mahării de la Bucureşti în maşina Apelor Române, Constantin Ostaficiuc (PDL) n-are maşină de serviciu pentru vizite în teritoriu, iar una personală să-şi scoată nepoţica din maternitate, să-i trăiască mulţi ani! La fel şi viceprimarul Sorin Grindeanu (PSD). Vicele CJT Liviu Borha (PNL) făcea turul firmelor sale cu SUV-ul din dotare… Dar neamţul, ce-a ajuns să facă neamţul? Deputatul minorităţii germane Ovidiu Ganţ trimitea maşina parlamentului după copil la şcoală. Într-un fel, îi înţeleg. Şi eu fac la fel, numai că maşina mea e pe firmă privată. Oricum, interesantă reacţia primarului Ciuhandu la păţania cu Vasile. În loc să-i ardă câteva palme năzdrăvanului, să-i zică să nu se mai uite la atâtea filme cu Intelligence, dom’ primar a început să zâmbească. Logic, că doar nu era să plângă, uitându-se la Vasile. Cred că toată lumea ar râde dacă ar avea un şofer cu prenumele Vasile.
P.S. Domnule primar, 97% din timişoreni, când nu găsesc loc de parcare în zona unde umblă cu treabă în oraşul pe care-l dumneavoastră îl administraţi, îşi lasă autoturismul la unul, două, cinci minute de mers pe jos, nu staţionează abuziv ca orice cocalar posesor de maşină bengoasă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

12 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

18 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

20 de ore ago