Categories: Sănătate

Medicii de familie inca au contract cu CJAS Timis

Medicii de familie din Timiș, ca de altfel din toată țara, nu au niciun motiv să nu elibereze rețete în regim compensat și gratuit și trimiteri la medicul specialist. CNAS a prelungit prin act adițional, cu încă o lună, contractul din 2010.

Este ultima oară când CNAS poate prelungi contractul de anul trecut, pentru că acum acoperă cele șase luni permise de legislație pentru prelungirea lui. Pe toată perioada lunii iunie, reprezentanții CNAS vor pregăti contractarea pentru 2011 și 2012, asta pentru că modificările legislative prevăd că din acest an contractarea se face pe o durată de doi ani. „Din punctul meu de vedere nu au niciun motiv să nu elibereze rețete și trimiteri către medicul specialist, pentru că o fac în aceleași condiții ca și anul trecut, în baza contractului din 2010. Îi așteptăm la sediul CJAS Timiș ca să semneze actul adițional de prelungire a contractului. Nici contractul pentru 2011 nu au motive să nu îl semneze, pentru că Ministerul Sănătății le-a acceptat toate modificările pe care le-au cerut. Problema este că acum au o altă doleanță, și anume susțin că bugetul alocat de minister pentru CNAS este insuficient. Nu știu de unde au informația asta, pentru că nici noi nu știm încă care ne va fi bugetul”, a declarat, pentru debanat.ro, Cristian Careba, directorul CJAS Timiș.
Dacă, de la 1 iulie, medicii de familie nu semnează contractul pentru 2011, pacienții lor nu rămân fără asistență medicală primară: reprezentanții ministerului pregătesc deja norme metodologice în baza cărora bolnavii să se prezinte, fără trimitere, la medicii specialiști din policlinici, care le pot elibera rețete în regim compensat și gratuit.

Share
Published by
Artemia Simeria

Recent Posts

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

O oră ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

3 ore ago

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100…

3 ore ago

Timișoara merită un festival muzical de top

Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este…

3 ore ago

Sfârşit tragic pentru bărbat de 73 de ani, care s-a aruncat de la etajul 10

Momente teribile luni dimineaţa în  jurul orei 10.30, la un bloc de pe Take Ionescu.…

4 ore ago