Categories: Social

O timisoreanca premiata pentru activitatea umanitara

Premiul Drepturilor Omului al Ambasadei Franţei în România pentru anul 2011 va fi acordat unei timişorence. În 9 iunie, Mariana Petersel, preşedintele Asociaţiei „Generaţie Tânără România”, va primi înalta distincţie din partea ambasadorului Henri Paul.

Premiul Drepturilor Omului al Ambasadei Franţei, în valoare de 3.000 de euro, recompensează acţiunile concrete şi proiectele referitoare la protecţia şi promovarea efectivă a drepturilor omului, în spiritul Declaraţiei universale a Drepturilor Omului. O adevărată doamnă, simpatică, mereu zâmbitoare, care pune voluntariatul înainte de toate, Mariana Petersel este o artistă româncă născută în iunie 1947, care trăieşte la Timişoara. Timp de 21 de ani, din 1968 până în 1989, ea a fost profesoară de teatru pentru copii. Începând cu 1990, a lucrat în Moldova, împreună cu copii ai străzii şi femei victime ale traficului de persoane. În perioada 1993-2001 a fost preşedintele asociaţiei Save the Children Moldova. În 1999, a devenit corespondent local al fundaţiei elveţiene a Serviciului Social Internaţional. În 2001, a fondat asociaţia „Generaţie Tânără România”, în parteneriat cu Unga Liv Sweden. Asociaţia a dezvoltat programe de luptă contra traficului de fiinţe umane, de prevenire, asistență şi reinserţie socială pentru femei şi copii victime ale traficului, urmărind în special sprijinul acordat familiilor defavorizate cu copii. Din 2008, „Generaţie Tânără” are un parteneriat cu Oficiul Francez pentru Imigraţie şi Integrare (OFII), care se ocupă de persoanele repatriate din Franța.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

11 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

12 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

15 ore ago