Categories: SocialUltima ora

Canicula face ravagii in Timisoara

Update: ANM a emis avertizare de vijelii în toată ţara. Aceasta va intra în vigoare luni, la ora 18, şi este valabilă până miercuri, la ora 6. Vor fi descărcări electrice şi vijelii în toată ţara, iar izolat vor fi averse torenţiale şi căderi de grindină. Instabilitatea atmosferică se va accentua din vestul ţării şi va cuprinde treptat toate regiunile.

Temperaturile care ajung şi până la 38 de grade Celsius şi nopţile tropicale, cu temperaturi de peste 20 de grade, dau de furcă autorităţilor şi oamenilor din Timiş. Numpărul infarcturilor şi al atacurilor cerebrale a crescut simţitor.

Zeci de persoane au leşinat în stradă din cauza caniculei din ultimele zile. Servicul de Ambulanţă Timiş a fost solicitat în numeroase cazuri, în special duminică, când temperaturile au fost ridicate. „Peste medie am avut vineri şi duminică. Sâmbătă au fost chiar sub medie. Duminică am avut nouă persoane în 24 de ore. Cam patru-cinci persoane căzute în stradă avem în mod normal. Căldura se resimte în special în zilele lucrătoare, când suntem solicitaţi mai des”, a declarat Iancu Leonida, şeful Serviciului de Ambulanţă Timiş. Reprezentanţii Serviciului de Urgenţe al Spitalului Judeţean Timişoara spun că, din cauza caniculei, numărul persoanelor cu probleme medicale e în creştere. Dacă media zilnică înaintea caniculei era de 130 de pacienţi pe zi şi 55 pe noapte, de două zile, aceasta a crescut până la 170 de pacienţi ziua, respectiv 75 noaptea. S-au înregistrat, potrivit medicilor, şase infarcturi miocardice acute şi mai multe atacuri vascular-cerebrale. Pentru a evita neplăcerile, medicii recomandă evitarea, pe cât posibil, a expunerii la soare în acest zile, în special între orele 11 şi 17. Razele solare pot fi periculoase şi pentru plajă, pentru că pot provoca arsuri severe sau insolaţie. Doctorii spun că în perioada caniculară trebuie să ne îmbrăcăm cu haine uşoare, de culori deschise şi este absolut necesară protejarea capului de razele solare. De asemenea, este recomandat consumul de lichide – până la doi litri pe zi. Bolnavii cronici nu trebuie sub nicio formă să îşi întrerupă tratamentul. Meteorologii spun că în următoarele zile temperaturile se vor menţine ridicate.

Share
Published by
Alecsandra Stanici
Tags: Timişoara

Recent Posts

Viceprimarul Cosmin Tabără, trimis la ascuțit creioane, după ce rămâne și fără bazele sportive

Primarul Dominic Fritz a decis că e timpul ca viceprimarul său liberal să treacă efectiv…

2 ore ago

Alfred Simonis solicită sancționarea grupurilor politice ale Alianței Dreapta Unită și ai AUR pentru circul de joi noaptea, din Piața Unirii

PSD Timiș atacă Alianța Dreapta Unită și spun că liderii locali ai acesteia folosesc circul…

4 ore ago

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

5 ore ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

5 ore ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

8 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

8 ore ago