Categories: Social

Blog de constiinta, promovat prin biletele pe ziduri!

Dacă în general oamenii folosesc post-it-urile galbene în jurul biroului, notând pe ele lucruri pe care nu au voie să le uite, un tânăr din Timişoara le lipeşte, fără număr, pe pereţii clădirilor din centrul oraşului. Nu e un act de vandalism, ci de promovare, după posibilităţi, a propriului blog.

Blogul se numeşte „Saltul în conştiinţă” şi este disponibil aici: http://salt-in-constiinta.blogspot.com/. Autorul, Alexandru Oprea, are 24 de ani, a terminat Facultatea de Sociologie şi momentan nu are un loc de muncă. Traduce cărţi, iar în timpul liber scrie pe blog. L-a început la sfârşitul lunii aprilie. „Saltul în conştiinţă este ceea ce trăim fiecare dintre noi în prezent, o transformare profundă la nivel planetar. Sper ca prin ceea ce am descoperit în diferitele materiale de channel să clarific câteva aspecte ale lui şi să vă ajut să găsiţi suficiente informaţii practice. Pe scurt, prin channeling se accesează informaţii din dimensiuni lărgite ale existenţei, scopul fiind de a îmbunătăţi calitatea vieţii şi a ne reaminti cum este să trăim în starea de unificare”, explică tânărul.
Preocupat de desăvârşirea de sine, timişoreanul nu vrea să ţină totul pentru el. Într-un elan altruist, a decis să conferenţieze pe baza lucării de licenţă, „Cercetare sociologică asupra saltului în conştiinţă”. La Esoteric Fest a ţinut prima conferinţă, dar vor urma şi altele. „Am vorbit puţin despre psihic, cum poate el să fie mult mai amplu decât ne imaginăm. Am vorbit despre accesarea unor zone mai ample ale conştiinţei dintr-un punct de vedere mai degrabă psihologic şi artistic decât un limbaj spiritual”, povesteşte Alexandru Oprea. Până la alte ieşiri în public, face educaţie spirituală pe blog, unde scrie cu religiozitate, şi se mândreşte că are, zilnic, cam 300 de cititori. „Am văzut că sunt din ce în ce mai mulţi oameni interesaţi de astfel de materiale. Dacă nu era aşa, citeam doar pentru mine, şi nu mai scriam. Dar cum am văzut că îi ajută, am continuat. Când am pus abţibildurile pe pereţi am avut un impuls revoluţionar tipic zonei de vest”, a mai spus tânărul care este o apariţie inedită în fiecare duminică, în Parcul Botanic din Timişoara, unde, spre mirarea trecătorilor, face Tai – Chi.

Share
Published by
Georgeta P.
Tags: Timişoara

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

3 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

7 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

9 ore ago