Categories: Administratie

Casa Casatoriilor se deschide in noiembrie

Casa Căsătoriilor va fi inaugurată, cel mai probabil, în noiembrie, exact în spatele Poştei Mari din Timişoara. Pe lângă căsătorii aici se va muta şi Evidenţa populaţiei, într-o clădire distinctă.

Telenovela noii Case a Căsătoriilor ţine de mai bine de trei ani. Ea trebuia să fie gata în 2009, dar mereu au existat probleme cu constructorii, dar şi cu nişte descoperiri arheologice. „Se fac ultimele retuşuri. Vom inaugura acest sediu după ce se mută colegii din mai multe locaţii. Cel mai probabil în luna noiembrie. Erau locaţii diferite şi oamenii trebuiau să se deplaseze între două sedii pentru a-şi rezolva problemele de stare civilă”, a declarat viceprimarul Adrian Orza. Casa Căsătoriilor va cuprinde toate serviciile ce ţin de căsătorii, divorţuri, cărţi de identitate, certificate de naştere şi de deces. Costul construcţiei şi a amenajărilor se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Lucrările au început cu mai bine de trei ani în urmă. Şase luni, acestea au fost întrerupte după descoperirea unui site arheologic. Ca un făcut, firma constructoare a dat faliment imediat şi lucrările au fost sistate. Devizul iniţial era de trei milioane, numai că firma care s-a ocupat de aceste lucrări a executat doar 50% din lucrări şi a primit doar jumătate din bani. Culmea este că reprezentanţii municipalităţii ar trebui să perceapă de la această firmă penalităţi pentru întârziere de aproape 1,5 milioane lei, numai că aceşti bani nu vor mai fi văzuţi niciodată, pentru că firma a fost lichidată.

Share
Published by
Mihai Oancea
Tags: deschidere

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

31 de minute ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

42 de minute ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

7 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

7 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

8 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

10 ore ago