Categories: Sănătate

Cseke Attila a demisionat!

Ministerul Sănătăţii a rămas fără şef, după ce reprezentantul UDMR, Cseke Attila, şi-a depus demisia la cabinetul primului ministru. Cseke a spus că a luat această decizie deoarece nu a fost consultat în ceea ce priveşte rectificarea bugetară.

„Bugetul Ministerul Sănătăţii nu este rectificat, bugetul CNAS a fost rectificat cu anumite sume, dar despre destinaţia banilor trebuie consultat Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii nu a fost consultat. O consultare cu ministrul Sănătăţii pe partea de rectificare bugetară nu a fost făcută. Miercuri, la şedinţa de guvern, ne-am trezit cu textul ordonaţei. O asemenea atitudine nu poate fi tolerată”, a declarat Cseke Attila. „Premierul m-a rugat să rămân. Demisia este înregistrată la cabinetul primului ministru”, a spus fostul şef al Sănătăţii. Acesta a declarat că gestul său este o opţiune personală, legată de modul în care este tratat un minister, şi că nu are niciun fel de conotaţie politică. Cseke a precizat că în mandatul său a avut mai multe dispute cu reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor.
UPDATE: „Demisia ministrului Cseke Attila a fost depusă la cabinetul primului-ministru. Potrivit prevederilor Legii privind organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, Cseke Attila va exercita în continuare, timp de maxim 15 zile, funcţia de ministru al Sănătăţii. În acest interval de timp, primul-ministru va înainta preşedintelui României o propunere pentru funcţia de ministru al Sănătăţii”, a anunţat guvernul. Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că regretă demisia lui Cseke Attila, îl înţelege pe acesta şi îi mulţumeşte pentru efortul depus. Uniunea va numi un nou ministru al Sănătăţii în următoarele 15 zile.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

2 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

9 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

9 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago