În toamna acestui an (octombrie-noiembrie) se va lansa apelul pentru proiecte strategice DMI 2.3. Acces și participare la FPC – Calificarea, o şansă pentru viitor, din cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Acest domeniu major de intervenţie urmăreşte îndeplinirea obiectivului de dezvoltare a capitalului uman şi creștere a competitivităţii economice, prin activităţi destinate calificării sau recalificării angajaţilor.
Beneficiarii eligibili pentru acest apel de proiecte sunt furnizorii de FPC autorizaţi, publici şi privaţi, MMFPS şi structurile subordonate/coordonate acestuia, CNFPA, centre autorizate de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale, furnizori de orientare şi consiliere în carieră, ONG-uri, membri ai comitetelor sectoriale şi comitete sectoriale cu personalitate juridică, organizaţii sindicale şi patronale, instituţii şi organizaţii membre ale pactelor regionale şi parteneriatelor locale pentru ocupare şi incluziune socială, instituţii şi organizaţii membre ale consorţiilor şi parteneriatelor regionale şi locale în domeniile ocupării, educaţiei şi formării profesionale, asociaţii profesionale, camere de comerţ şi Industrie.
Activităţile ce pot fi realizate în cadrul acestui apel de proiecte se concentrează pe furnizare de cursuri de calificare si recalificare a angajaţilor, acordare de sprijin şi stimulente angajaţilor în vederea participării la FPC, sprijinirea angajaţilor pentru validarea cunoştinţelor dobândite anterior, sprijinirea furnizorilor de FPC pentru dezvoltarea şi diversificarea ofertelor de FPC, sprijinirea campaniilor de conştientizare şi informare, precum şi a serviciilor de consiliere în carieră, sprijinirea activităţilor inovatoare privind accesul şi participarea la FPC şi dobândirea de noi competenţe.
Categoriile de cheltuieli eligibile pentru această cerere de propuneri de proiecte includ cheltuieli cu personalul implicat în implementarea proiectului, cheltuieli cu cazarea, transportul şi diurna, cheltuieli pentru derularea proiectului (servicii de sonorizare; traducere şi interpretare; prelucrare date; întreţinere, actualizare şi dezvoltare aplicaţii informatice; achiziţionare de publicaţii, cărţi, reviste de specialitate; concesiuni, brevete, licenţe, mărci comerciale, drepturi şi active similare; materiale consumabile), cheltuieli aferente activităţilor subcontractate, taxe, cheltuieli pentru închirieri şi leasing, subvenţii (ajutoare, premii) şi burse, cheltuieli generale de administraţie, cheltuieli de informare şi publicitate, cheltuieli de tip FEDR (construcţii; instalaţii tehnice; mobilier, aparatură, birotică, echipamente de protecţie a valorilor umane şi materiale).
Criteriile de selecţie luate în considerare la evaluarea proiectelor se referă la relevanţă, metodologie, sustenabilitate, cost-eficienţă.
Valoarea totală eligibilă a proiectului trebuie să se încadreze între 2.137.500 lei (echivalentul în lei a 500.000 euro) şi 21.375.000,00 lei (echivalentul în lei a 5.000.000 euro), iar durata de implementare a acestuia va fi de minimum şase luni şi maximum trei ani. Pentru această cerere de propuneri de proiecte, valoarea contribuţiei solicitantului reprezintă 2%, 3% sau 5% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în funcţie de tipul acestuia.
Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) informează publicul călător că, în perioada 25 aprilie 2025,…
Liberalul Alin Popoviciu, acuzat că ar fi fost parte a unei ”întâlniri” muzicale deocheate cu…
Nimic nu se uită. Au dat lovitura în urmă cu jumătate de an, dar în…
PNL Timiș are ca target obținerea a 33 la sută din voturile care vor fi…
Depozitarea deșeurilor periculoase din menajer în locuri neautorizate poate avea un impact negative asupra mediului!…
Campania „Dăruiește Lumină”, desfășurată cu sprijinul uneia dintre principalele companii cu activitate în domeniul energiei…