Cei care au vizitat recent spaţiile Universităţii Politehnica din Timişoara au numai cuvinte de laudă la adresa rectorului Nicolae Robu. Şi argumentează astfel nevoia în funcţia de edil-şef al Timişoarei a unui administrator cu priceperea preşedintelui PNL Timiș. Deşi n-am mai fost pe acolo de pe vremea studenţiei, cred că în ultimii ani s-au băgat bani buni în renovări, în dotări de laboratoare, în spaţii de recreere, în baza sportivă, în stadioane cu nocturnă, fântâni arteziene etc. Jos pălăria pentru tot ce s-a făcut cu mari eforturi organizatorice şi, bănuiesc, financiare. În același timp, îl aud pe rectorul Nicolae Robu că în anii trecuţi a constatat cu mâhnire că pentru tot mai mulţi studenţi e nevoie, înainte de intrarea în pâinea anului întâi, de un curs de alfabetizare în tainele matematicii. Cu adevărat năucitoare dezvăluirea dlui Robu. Pentru un student la Politehnică, matematica este ce-ar fi gramatica pentru pedagog sau jurist, anatomia ori chimia pentru medic, istoria pentru istoric şi suta de metri alergare pentru educaţia fizică și sport. Auzind despre extremele pe care le gestionează senatorul rector Nicolae Robu, n-am putut să nu fac legătura între autonomia universitară, fondurile atrase printr-un umflat învăţământ cu taxă și alfabetizarea în matematică pe care profesorii trebuie să o facă de dragul cifrei de şcolarizare. Ce-l opreşte pe rectorul Robu să selecteze materialul uman în sesiuni de admitere cu examen scris, nu în concursuri de dosare? Să vadă şi comisia de corectare a lucrărilor dacă are rost să încerce să facă dintr-un viţel un bun inginer sau mai bine îl declară respins, să nu mai plătească degeaba şi naivul de taică-său zeci de milioane taxa de școlarizare. Probabil că dacă s-ar face admitere la Politehnică, mai ales acum, cu decimarea din bacalaureat, peste multe secţii din facultăţi prea puţin căutate se vor trage obloanele, odată cu subţierea bugetelor care permiteau până acum managerilor să creeze senzaţia de bine la intrarea în spaţiile de învăţământ de la Poli. Cu profesori sindicalizaţi ce-au câștigat milioane de euro în procese pentru recuperarea părţilor de salariu majorate cu 50% printr-o lege populistă, universităţile de stat sunt puse în situaţia de-a alege ce urmează să facă: afaceri sau școală? Căci speranţa că se vor putea face amândouă împreună, cel puţin la Politehnică, e din ce în ce mai palidă.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…