Categories: Social

Sebastian Lazaroiu, revocat din functie dupa trei luni

Premierul Emil Boc l-a revocat pe Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii. Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de revocare şi numirea pe acelaşi post a Sulfinei Barbu. Fostul consilier prezidenţial plăteşte astfel pentru declaraţiile considerate „iresponsabile” la adresa PDL.

Emil Boc l-a demis pe Sebastian Lăzăroiu, care va fi înlocuit de Sulfina Barbu, preşedintele comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor. Schimbarea lui Lăzăroiu a fost provocată de presiunile liderilor PDL, iritaţi de ieşirile publice din ultima vreme ale ministrului. Cea mai recentă, în care a spus că nu şi-ar oficializa intrarea în politică într-un PDL aşa cum arată el azi, se pare că l-a costat capul. Prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, a şi declarat public că îi va solicita lui Emil Boc schimbarea lui Lăzăroiu.
Sebastian Lăzăroiu a declarat, într-un interviu, că şi-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un „PDL aşa cum este el acum”. „Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară – n.r.)”, a spus Lăzăroiu. Ioan Oltean, secretarul general al partidului, a catalogat afirmaţiile lui Lăzăroiu drept „iresponsabile”. „Asemenea declaraţii fac mult rău PDL, guvernului din care face parte cu atâta bucurie din partea sa. Vreau să mai spun un lucru: domnul Lăzăroiu nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor domniei sale excepţionale. A ajuns ministru că l-a propus PDL,” a spus Ioan Oltean. Sebastian Lăzăroiu a ocupat portofoliul Ministerului Muncii pentru numai trei luni şi jumătate.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

2 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

3 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

5 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

7 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

8 ore ago