Categories: Politica

Gheorghe Ciuhandu, la remorca PD-L?

Fără partid în acest moment, primarul Gheorghe Ciuhandu a ajuns la o înţelegere cu PD-L, relevă ziarul Evenimentul Zilei. La următoarele alegeri locale, Ciuhandu se va susţine reciproc cu preşedintele PD-L al CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, mai arată sursa citată.

deBanat.ro a scris, încă din primăvara acestui an, despre negocierile dintre democrat-liberali şi primarul Gheorghe Ciuhandu. Acestea s-au amplificat după ce liberalii au refuzat ferm o candidatură a lui Ciuhandu în numele USL, o variantă de lucru care, la un moment dat, a fost suţinută de PSD, inclusiv de preşedintele Victor Ponta. Tot din acea perioadă, prefectul Mircea Băcală nu a mai atacat primăria, lucru pe care anul trecut l-a făcut cu o frecvenţă ameţitoare. Mai mult, consilierii municipali ai PD-L votează cuminţi orice proiect al primăriei. Ce ar avea de câştigat Ciuhandu în urma acestei alianţe e greu de spus însă. Interesant este şi faptul că şi la Bucureşti ambele tabere din PNŢCD negociază la greu cu PD-L. De altfel, liderii celor două aripi, Victor Ciorbea, pe de o parte, respectiv Aurelian Pavelescu, Vasile Lupu şi Marian Miluţ, pe de altă parte, s-au întâlnit la Palatul Cotroceni cu preşedintele Traian Băsdescxu, acesta din urmă încercând să-i împace. Ilar este însă faptul că PNŢCD, un partid care se declară monarhist, a ajuns să fie arbitrat de cel care spunea despre Regele Mihai că a „trădat poporul român” şi a fost „slugă la ruşi”. Dar se pare că aşa-zişii urmaşi ai lui Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu nu au astfel de jene.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

O oră ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

2 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

8 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

8 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

9 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

11 ore ago