Categories: Afaceri

„Gala pentru educatie” a UNICEF a adunat 56.000 de euro pentru copiii din Berini si Maguri / FOTO

UNICEF România, cu sprijinul Rotary Club Cetate Timișoara, a organizat vineri, 18 noiembrie, la Hotel Senator, “Gala pentru educație”. Evenimentul, o premieră pentru județul Timiș, a reușit să adune, în doar câteva ore, 56.000 de euro. Banii le vor oferi copiilor din comuna Sacoșu Turcesc, sat Berini, și din Măguri condiții mai bune pentru a veni la școală și pentru a învăța.

“Îi mulțumesc Gabrielei Pușkaș, președinte Rotary Club Cetate Timișoara, pentru că a făcut posibil acest demers, iar sponsorilor și invitaților, pentru că au susținut acest eveniment. Datorită generozității membrilor Rotary Club Cetate Timișoara și sponsorilor prezenți, Gala pentru educație a strâns 56.000 de euro”, a declarat Edmond McLoughney, reprezentantul UNICEF în România. Acesta spune că e foarte posibil ca “Gala pentru educație” să devină o tradiție în beneficiul copiilor din județul Timiș.

Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a fost gazda evenimentului. Licitația de păpuși și Licitația de artă au fost prezentate de Mihaela Călin, prezentatoarea Observatorului matinal de la Antena 1.

Momentul cel mai așteptat al serii a fost Licitația de păpuși. Cinci copii ajutați de educatorii și profesorii lor, precum și designerii Lena Criveanu, Elena Perseil, Silvia Șerban și Keszeg Agnes – Molecule F au creat special câte o păpușă pentru acest eveniment. Andreea Marin Bănică, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, prezentatoarea evenimentului, a licitat pentru fiica ei păpușa Andreea, creată de Andrei Bălțeanu din Băbeni, Vâlcea, dar și, în numele ministrului Educației, Daniel Funeriu, păpușa Aprilie, creată de Keszeg Agnes, Molecule F.

Gheorghe Hagi, Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF România, a oferit pentru licitație un tricou Galatassaray cu numărul 10, având semnătura sa. Tricoul a fost adjudecat de Maria Grapini. Prin bunăvoința lui Cosmin Grapini, în cadrul evenimentului a fost licitată și o minge donată de Manchester United Foundation, cu semnăturile jucătorilor Manchester United. A fost pentru prima dată când fundația Manchester United a trimis un obiect pentru a fi licitat în România.

Evenimentul “Gala pentru educație” face parte din campania de promovare a participării școlare, lansată de UNICEF în 2010 și denumită “Hai la Școală!”. Scopul acestei campanii este de a contribui la prevenirea şi reducerea fenomenelor de absenteism şi abandon şcolar. (sursa foto: UNICEF România, www.hdv.ro)

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

O oră ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

4 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

5 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago