Categories: Sport

Pintilii, povestea unui transfer ratat la Poli de Hagi

Mihai Pintilii este unul dintre fotbaliştii noi promovaţi de selecţionerul Victor Piţurcă la echipa naţională. Chiar dacă Poli ar fi putut să-l transfere acum cinci ani, mijlocaşul defensiv nu a mai ajuns în curtea alb-violeţilor pentru că a avut ghinionul să nu fie pe placul lui Gheorghe Hagi, antrenorul de atunci al trupei bănăţene.

Povestea fotbalistică a lui Pintilii începe în Iaşi, oraşul lui de baştină. Şi-a început junioratul, ca majoritatea copiilor din Iaşi, la Poli, unde a activat până la 17 ani. A debutat la seniori la Viitorul Hârlău, după care, la 18 ani, a plecat spre Banat, punct terminal fiind Lugoj. Alături de mai mulţi tineri moldoveni, Pintilii şi-a asumat riscul şi a acceptat oferta formaţiei Auxerre Lugoj. Se întâmpla în 2004. Primul sezon a fost destul de dificil pentru moldovean. Adaptarea a fost mai grea, de aici şi puţine jocuri în tricoul echipei din Liga III. Peste un an, pe banca tehnică a fost instalat Cosmin Petruescu, un antrenor care atunci avea doar 28 de ani. A fost norocul lui Pintilii, pentru că Petruescu a început cu el titular pe postul de fundaş central campionatul 2005/2006, la capătul căruia Auxerre, spre stupoarea multor oameni de fotbal, a promovat destul de lejer. Anul 2006 l-a adus pe Hagi la Poli Timişoara. Cunoscut că promovează jucătorii tineri, Gheorghe Hagi a fost informat despre jucătorii interesanţi din zonă. Pintilii a fost unul dintre ei. În două rânduri a participat la antrenamentele lui Poli în era Hagi, dar „Regele” nu a avut ochi pentru el, trimiţându-l de fiecare dată acasă. După ce a promovat cu Auxerre, Pintilii a plecat la Jiul Petroşani, cu care a debutat în primul eşalon, dar a şi retrogradat la finalul sezonului 2006-2007. Perioada scurtă petrecută cu Jiul a fost de ajuns pentru ca talentatul fundaş să atragă atenţia. Steaua Bucureşti a fost unul din cluburile interesate de el. Când transferul era ca şi parafat, surpriză! Steaua s-a înţeles cu Hagi, care a preluat rolul de antrenor principal. Din nou, Pintilii nu a mai ajuns la o echipă importantă din acelaşi motiv: Gheorghe Hagi.
Până la urmă soarele a răsărit şi pe strada moldoveanului, care s-a transferat la Internaţional Curtea de Argeş, iar mai apoi a ajuns la Pandurii Tg. Jiu, actuala lui echipă. Cosmin Petruescu, antrenorul care l-a promovat pe Pintilii, a atras atenţia despre calităţile acestuia încă de acum câţiva ani. „Are o inteligenţă în joc caracteristică jucătorilor importanţi, iar plasamentul din teren îl recomandă pentru fotbalul mare. În plus, este un jucător polivalent, care poate evolua în linia defensivă sau mediană cu acelaşi randament”, spunea, acum cinci ani, Petruescu. Mihai Pintilii este bine cotat şi conform site-ului de specialitate transfermarkt.de, conform căruia cota lui este de 900.000 de euro.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Intervenţie contracronometru pentru a salva o femeie ce ameninţa că se sinucide

Duminică seară, în jurul orei 21:00, polițiștii Secției 1 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

2 ore ago

Cum va fi vremea în prima lună de vară

Administraţia Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 27 mai…

7 ore ago

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie -…

7 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în următoarele zile

Luni, 27 mai, între orele 8-20 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

9 ore ago

S-a stins Dana Rotariu, soţia legendei Iosif Rotariu

Moartea unei adevărate eroine. Din păcate, duminică dimineaţa s-a stins din viaţă Dana Rotariu, soția…

10 ore ago

Piața Badea Cârțan a primit o nouă înfățișare, după 20 de ani fără nicio modernizare/Foto

Piaţa Badea Cârţan are o nouă faţă după ce s-ai făcut mai multe modernizări, atât…

12 ore ago