Categories: Social

La Gala UNICEF, oameni cu dare de mana au cumparat papusi in scop nobil / FOTO

Gala pentru educație, organizată de UNICEF România și Clubul Rotary Cetate, a fost un succes. Evenimentul, desfășurat vineri la Hotel Senator și prezentat de Andreea Marin-Bănică, a venit în sprijinul copiilor de la Berini, Sacoșu Turcesc și Măgura.

Andreea Marin-Bănică este Ambasador al Bunăvoinței pentru UNICEF și a venit cu mare plăcere la Timișoara, la prima acțiune organizată sub egida importantei organizații mondiale în afara capitalei. În deschiderea evenimentului au vorbit Gabriela Puskas, președinte Rotary, Cornel Bota, președinte fondator Club Rotary, și Edmond McLoughney, reprezentant al UNICEF pentru România. Atracția serii a fost licitația de păpuși unicat, prezentată de Mihaela Călin, vedeta Antenei 1, care a revenit cu drag la Timișoara, orașul unde a făcut primii pași în lumea televiziunii. Au fost scoase la vânzare zece păpuși, create de designer renumiți și de copii. Cea mai scumpă dintre ele a fost Eden, care a fost cumpărată de Maria Grapini, pentru suma de 5.500 de lei. Andreea Marin-Bănică a licitat și ea pentru păpușa denumită Andreea, pe care și-a adjudecat-o contra a 1.100 de lei. Tot ea a cumpărat-o, în numele ministrului Educației, Daniel Funeriu, pe April, creată de Keszeg Agnes – Molecule F, care va scoate din conturile oficialului suma de 2.600 de lei. Gala pentru educatie a fost susținută și de echipa Poli Timișoara. Jucătorii au venit însoțiți de antrenorul Vali Velcea și directorul sportive Daniel Stanciu, care au oferit la licitație echipamentul aniversar al formației. Printre cei care au luat parte la acest eveniment caritabil s-au numărat Titu Bojin, președinte PSD Timiș, Adam Crăciunescu, vicepreședinte al CJ Timiș, Sorin Lucaci, directorul DRDP, designerul Eli Lăslean, Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, sau Gheorghe Atudoroaie, fostul director al Iulius Mall. După licitația de păpuși, a urmat un mini-concert cu Andra, iar ulterior, o nouă licitație, de această dată de artă, și o tombolă.
Întreaga sumă adunată vineri seară va fi destinată copiilor din Berini, Sacoșu Turcesc și Măgura. La Berini funcţionează doar o grădiniţă şi o şcoală primară cu predare simultană. Copiii de gimnaziu trebuie să parcurgă zilnic opt kilometri până la cea mai apropiată şcoală, cea din Sacoşu Turcesc. Anul acesta, niciun elev din Berini nu a absolvit clasa a VIII-a la şcoala din Sacoşu Turcesc și numai unul a trecut din clasa a VII-a în a VIII-a. Banii de la Gala UNICEF vor fi folosiți pentru dotarea cu material didactic a şcolilor din Berini şi Sacoşu Turcesc. De asemenea, banii vor ajuta la pregătirea mediatorilor specializaţi în prevenirea abandonului şcolar.

Share
Published by
Gabriel Hort

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

45 de minute ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

O oră ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

O oră ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

2 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

2 ore ago