Categories: Social

Nemtii fac viata mai usoara pentru copiii din Lenauheim

Oamenii de la Centrul de Zi pentru Copii cu Dizabilităţi din Lenauheim trăiesc în fiecare clipă pentru a-i ajuta pe sărmanii care trăiesc în mediul rural. Fundaţia „Mâini tămăduitoare” este una dintre puţinele organizaţii neguvernamentale din ţară care îşi desfăşoară activitatea la sat.

Înfiinţată în anul 2004, fundaţia a deschis tot atunci, la Lenauheim, comună aflată la 45 kilometri de Timişoara, un centru de zi. Zeci de copii cu probleme din comunităţile Lenauheim, Grabaţ şi Bulgaruş vin aproaper zilnic aici, pentru un trai mai bun. Picii învaţă să zâmbească și să lupte cu viaţa, chiar dacă natura nu a fost prea darnică cu ei. Ca în orice poveste de succes românească, cel mai mare ajutor vine din străinătate. Amintim numai că la Timişoara, secţia de hematologie a Spitalului de Copii s-a făcut cu bani germani. Şi aici lucrurile stau cam la fel. Moş Crăciun a venit mai devreme pentru copiii îngrijiţi la Lenauheim. „Recent, una din problemele cu care ne-am confruntat la Centrul de zi de la Lenauheim a fost găsirea unei soluţii de a asigura transportul copiilor din satele aparţinătoare comunei. Dacia 1310 pe care am folosit-o până acum s-a stricat iremediabil. Întreruperea frecventării copiilor la activităţile de recuperare ar fi putut avea efecte negative semnificative în dezvoltarea şi recuperarea acestora. Soluţia găsită a fost tot un parteneriat care depășește granițele României, între două organizații nonguvernamentale. Este vorba de Fundaţia Forderverein Lutzelsoon, din Germania, condusă de un preşedinte cu adevărat inimos, Herbert Wirzius, mulţumită cărua copiii au acum asigurată prezenţa la centru. Partenrii noştri germani ne-au ajutat donându-ne un alt autoturism”, povesteşte Carmen Valcov, reprezentantul Fundaţiei „Mâini Tămăduitoare”.

Share
Published by
Georgeta P.
Tags: fundatie

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

2 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

5 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

6 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

6 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

7 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

9 ore ago