Categories: Economic

Sturionul de Herneacova, o noua afacere pentru Georgica Cornu

Georgică Cornu înființează la Herneacova primul laborator pentru creşterea sturionului în Banat. Construcţia este finalizată, iar peştii vor sosi în primăvară. Proiectul în valoare de peste 25 de milioane de lei beneficiază de jumătate din bani din fonduri europene nerambursabile.

Hala sturionilor este pe malul unui lac de acumulare întins pe șapte hectare, care miercuri a fost populat cu opt tone de crapi ungureşti. Etapa următoare o reprezintă popularea cu sturioni, păstrăvi şi şalău, fiind estimate producţii de peşte de peste 30 de tone pe an. Specialiștii de la Universitatea de Ştiinţe Agricole susţin că ferma de sturioni este cea mai modernă din ţară. Aici vor creşte şi se vor înmulţi sturioni de Dunăre, în şase bazine cu apă recirculată. Cega, păstruga şi nisetrul sunt specii de sturioni cărora le este alocat spaţiu de creştere, de la aceste specii obţinându-se nu numai o carne de calitate excepţională, dar şi caviar. Întreaga fermă poate fi considerată astfel un mare “laborator” în care cercetători consacraţi pot să desfăşoare activităţi de cercetare sau de instruire practică în domeniul pisciculturii.
Georgică Cornu nu greşeşte când spune că Herneacova va deveni curând cea mai interesantă şi atractivă zonă de agrement de lângă Timişoara. Pe lângă balta la care se va putea veni la pescuit, sunt amenajate locuri de camnpare, iar primele cabane îşi vor face şi ele curând apariţia. În plus, tot la Herneacova este în derulare un alt proiect al grupului de firme Izometal-Magellan, care are în vedere construirea unei baze sportive moderne, cu două terenuri de tenis şi un teren de minifotbal, cu tribune şi duşuri. Acestea dublează manejul ridicat deja la nivel european. „Avem un manej realizat după regulile Federaţiei Internaţionale de Hipism. Vor fi şi 40 de pensiuni pentru cai şi circa 250 de locuri pentru spectatori, în tribune. Este un obiectiv în valoare de două milioane de euro, realizat din fonduri proprii, unde se vor putea realiza şi o şcoală de hipism, antrenamente, concursuri judeţene, naţionale şi internaţionale”, a explicat Cornu.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

5 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

15 ore ago