Categories: Sport

Timisoreanul Ciprian Tudorascu cauta juniori romani pentru multinationala de fotbal din Italia

În Italia se pune la cale formarea unei echipe multinaţionale, formată din juniori selecţionaţi din mai multe ţări din lume, printre care şi România. Ciprian Tudoraşcu se ocupă de proiect. Dacă se ajunge la o înțelegere cu jucătorii români şi cluburile de care aparţin, ei sunt trimişi în Italia, pentru preselecţia finală.

Dacă jucătorii lasă o impresie bună şi în Italia, au toate şansele să intre în atenţia marilor cluburi de fotbal din Italia, Franţa, Anglia, Spania sau Germania. „În cadrul proiectului «Noi Frontiere», urmăresc potenţialii jucători tineri din România care ar putea corespunde rigorilor impuse de acest proiect. Selecţioneri mai sunt şi în Brazilia, Ghana, Nigeria, Canada şi Italia. Proiectul privat care îl are în prim-plan pe Ernesto Nani, fost şef al Centrului de Copii şi Juniori al Bresciei, care a părăsit clubul italian în urma unor neînţelegeri de ordin financiar şi s-a decis să iniţieze acest proiect”, ne-a declarat Ciprian Tudoraşcu, un antrenor care, la doar 32 de ani, nu este la prima experienţă în fotbalul italian. El a activat, în perioada 2006-2009, la ASD Fiume Veneto Bannia, unde s-a ocupat de mai multe grupe de copii şi juniori. A ales să se întoarcă în România pentru a antrena la juniorii lui Poli, dar s-a despărţit şi de violeţi din pricina unor neînţelegeri contractuale.
Antrenorul timişorean ne-a mai spus că, după ce ajung în Italia, copiii urmăriţi de el şi ceilalţi antrenori din toată lumea vor intra într-un stagiu de pregătire după o anumită metodică. Săptămâna viitoare va pleca în Italia, la Bari, împreună cu mai mulţi juniori din Bucureşti, aceştia fiind primii copii români care vor încerca să convingă pentru a reuşi să facă pasul decisiv spre multinaţională şi spre fotbalul mare din Europa. „Ernesto Nani este un nume important la nivelul copiilor şi juniorilor. Are o relaţie excelentă cu Mircea Lucescu, dar şi cu Pep Guardiola, pe care îl cunoaşte de pe vremea când antrenorul superechipei Barcelona evolua pentru Brescia”, a mai precizat Ciprian Tudoraşcu.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

14 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

17 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

17 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

18 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

18 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

18 ore ago