Categories: Economic

Fornetti cere insolventa, dar nu inchide chioscurile

Una dintre cele mai mari reţele de desfacere de produse de patiserie din ţară, Fornetti România SRL, a fost nevoită să ceară demararea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Timiş. Compania, deschisă sub franciză maghiară, are probleme financiare din cauza unei investiţii de 10 milioane de euro. 

 

Fornetti România a făcut această investiţie cu un credit, însă vânzările estimate de firmă arată că anul viitor nu va putea plăti la timp ratele la finanţarea obţinută în acest scop. „Până la data depunerii cererii de deschidere a procedurii de insolvenţă, în 9 decembrie 2011, Fornetti România nu a avut obligaţii restante ce derivă din activitatea curentă, compania reuşind să facă faţă obligaţiilor de plată in ceea ce priveşte furnizorii societăţii, salariile, respectiv impozitele aferente. Există un singur debit restant de taxă pe valoare adăugată, pentru care societatea a cerut o reeşalonare de la organele abilitate. În cadrul întocmirii planului de afaceri pe anul 2012, acţionariatul Fornetti România SRL şi managementul societăţii s-au confruntat cu faptul că, la un an de la finalizarea investiţiei de automatizare de peste 10 milioane de euro, parţial finanţată din credite bancare in valută, această investiţie nu poate fi recuperată conform ritmului iniţial de creştere, datorită puterii de absorbţie reduse a pieţei româneşti. Această situaţie nu a fost generată de operaţiunile sau de procesele de lichiditate curente, ci se datorează faptului că societatea, în urma investiţiilor în tehnologia de producţie, nu mai poate finanţa în mod stabil operaţiunile curente şi în acelaşi timp să se conformeze conceptelor de credit stabilite iniţial”, explică reprezentanţii societăţii.

Fornetti este prezentă de un deceniu pe piaţa din România, iar capitalul societăţii se ridică la 20 de milioane de euro, din care 50% este asigurat de către proprietari, iar 50% este finanţat de către instituţii financiare. Societatea deţine o fabrică lângă Timişoara, ce ocupă circa l2.000 mp, una dintre cele mai dezvoltate din punct tehnologic pe acest sector de activitate, din România.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

O oră ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

2 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

8 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

8 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago