Categories: Sport

„Leii din Banat”, contraperformanta pe final de tur

BC Timișoara termină prima parte a sezonului regulat așa cum nu și-ar fi dorit: cu o înfrângere pe teren propriu. BC Mureș s-a răzbunat astfel pentru rezultatul nefavorabil din Cupa României. “Leii” termină însă turul tot pe locul I.

Primul sfert al partidei desfășurate la Sala “Constantin Jude” s-a terminat 16-11 în favoarea gazdelor, după ce ardelenii au deschis scorul. Atacul a fost problema ambelor formații, care nu au reușit să finalizeze atât de mult pe cât și-ar fi dorit. Al doilea sfert a fost foarte echilibrat, oaspeții reușind să treacă în avantaj pentru a doua oară în meci, 31-32. Totuși, jucătorii lui Predrag Badnjarevic refac diferența și termină prima repriză în față, 37-35.
După pauza mare, în primele minute, ecartul de două puncte se menține, pentru ca apoi timișorenii să facă 53-46 și să pară că se desprind, din nou, în învingători fără probleme. A fost momentul în care a intrat în joc Cooley, care revigorează prestația târgmureșenilor. Aceștia recuperează spectaculos și trec în față, astfel că scorul de la finalul sfertului al treilea a fost 57-63. Diferența de șase puncte se menține în primele minute din sfertul al patrulea, după care Popescu egalează la 68 și, ulterior, reușește trei puncte fenomenale, ducând scorul la 71-70. Gazdele au însă o cădere inexplicabilă, iar ardelenii se desprind, din nou, la șase puncte, 71-77. În ultimele zeci de secunde, când scorul era 76-79, Siriscevic nu vrea să arunce pentru trei puncte, iar Jovanovic încearcă egalarea, dar nu reușește. Oaspeții își păstrează calmul și încheie meciul cu un avans de patru puncte, 79-83, obținând o victorie neașteptată pe terenul liderului clasamentului.
BC Timișoara pierde, astfel, pentru prima dată în această ediție de campionat, după 12 meciuri. Antrenorul Predrag Badjnarevic nu și-a putut explica, la final, evoluția formației sale. „Nu suntem mulțumiți, niciunul dintre jucători n-a avut o zi bună. Am ratat foarte foarte multe aruncări. Nu e deloc plăcut, voiam să terminăm mai bine această primă jumătate a sezonului, dar asta e. Am părut deconcentrați și nu găsesc explicația”, a spus Badnjarevic. Tehnicianul va afla, joi, care e situația medicală a lui Nikola Jovanovic, care a părăsit terenul accidentat în sfertul al treilea.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

10 minute ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

3 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

4 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

5 ore ago

Viitorul Institut Oncologic Timișoara va avea un centru de transplant medular și afereză celule stem

În prag de Paști, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre Institutul Regional de Oncologie,…

7 ore ago

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

8 ore ago