Mila creștină pare un concept necunoscut pentru Preasfințitul Paisie, episcopul vicar al Timișoarei. Altfel nu se poate explica atitudinea scandaloasă a acestuia față de un constructor de altă religie și nici încăpățânarea de a târâ prin instanțe, cu ajutorul unui “supus”, un preot care n-a vrut să plece capul.
Povestea de la biserica din Mehala începe pe vremea când paroh era Mircea Munteanu. Acesta a fost acuzat că a lucrat fără contract la picturile bisericii, că nu a luat chirie, că a distrus acoperişul lăcaşului de cult şi că a băgat în buzunar 2,5 miliarde de lei vechi. Împreună cu pictorul bisericii și doi constructori, părintele Munteanu a fost plimbat prin tribunal timp de doi ani, în procesele deschise de actualul paroh, Sebastian Ardelean.
În spatele acestor acțiuni în instanță se află nimeni altul decât Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei. Paisie s-a enervat peste măsură, se pare, după ce a aflat că acoperişul cantinei de ajutor social a bisericii din Mehala a fost făcut de un constructor musulman. Părintele Ardelean s-a supus furiei superiorului său ierarhic și i-a deschis proces lui Salha Derar, constructorul musulman care a lucrat la acoperişul cantinei. Omul a fost acuzat că a distrus structura de rezistenţă a clădirii, deși nu lucrase nicio secundă la așa ceva
Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a decis, după doi ani, ca Mircea Munteanu, pictorul şi constructorii să fie scoşi de sub urmărire penală. Preotul Mircea Munteanu este unul dintre duşmanii “de clasă” ai lui Paisie Lugojanul. Plângerea penală de la biserica din Mehala a fost făcută de Sebastian Ardelean imediat după ce părintele Munteanu a fost mutat disciplinar la biserica din Fabric. A urmat o nouă mutare la Căminul de Bătrâni de pe Inocenţiu Klein, apoi la Penitenciarul „Popa Şapcă”. În cele din urmă, a fost trimis la spitalul de copii şi la o secţie de ginecologie. Munteanu a refuzat şi a cerut ieşirea din eparhie. A ajuns la Caransebeş, unde slujeşte de la 1 noiembrie. Justiția l-a găsit nevinovat, dar biserica din Mehala, prin preotul Ardelean, a făcut recurs.
“Bun simţ nu mă lasă să vă spun ce a zis Paisie în biserică când a aflat că am făcut acoperişul cantinei. Au fost vorbe foarte urâte, m-a înjurat pentru că sunt musulman. Nu au avut de ce să mă acuze, aşa că au inventat ceva”, spune Salha Derar. Omul a fost amendat și de inspectorii Primăriei Timișoara, tot pentru că ar fi şubrezit structura de rezistenţă a cantinei. I-a dat în judecată şi a câştigat printr-o sentinţă definitivă.
Preotul Sebastian Ardelean se pricepe de minune la plângeri penale, dar ceva mai puţin la administraţie. Cantina socială a fost închisă imediat după ce a ajuns paroh, iar constructorii nu au fost plătiți nici până acum. Preotul Ardelean nu a putut fi contactat.
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…
În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…
Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…
Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…
Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…
În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…