Categories: SocialUltima ora

Paisie si acolitii se tin de procese si la biserica din Mehala

Mila creștină pare un concept necunoscut pentru Preasfințitul Paisie, episcopul vicar al Timișoarei. Altfel nu se poate explica atitudinea scandaloasă a acestuia față de un constructor de altă religie și nici încăpățânarea de a târâ prin instanțe, cu ajutorul unui “supus”, un preot care n-a vrut să plece capul.

Povestea de la biserica din Mehala începe pe vremea când paroh era Mircea Munteanu. Acesta a fost acuzat că a lucrat fără contract la picturile bisericii, că nu a luat chirie, că a distrus acoperişul lăcaşului de cult şi că a băgat în buzunar 2,5 miliarde de lei vechi. Împreună cu pictorul bisericii și doi constructori, părintele Munteanu a fost plimbat prin tribunal timp de doi ani, în procesele deschise de actualul paroh, Sebastian Ardelean.
În spatele acestor acțiuni în instanță se află nimeni altul decât Preasfinţitul Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Timişoarei. Paisie s-a enervat peste măsură, se pare, după ce a aflat că acoperişul cantinei de ajutor social a bisericii din Mehala a fost făcut de un constructor musulman. Părintele Ardelean s-a supus furiei superiorului său ierarhic și i-a deschis proces lui Salha Derar, constructorul musulman care a lucrat la acoperişul cantinei. Omul a fost acuzat că a distrus structura de rezistenţă a clădirii, deși nu lucrase nicio secundă la așa ceva
Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a decis, după doi ani, ca Mircea Munteanu, pictorul şi constructorii să fie scoşi de sub urmărire penală. Preotul Mircea Munteanu este unul dintre duşmanii “de clasă” ai lui Paisie Lugojanul. Plângerea penală de la biserica din Mehala a fost făcută de Sebastian Ardelean imediat după ce părintele Munteanu a fost mutat disciplinar la biserica din Fabric. A urmat o nouă mutare la Căminul de Bătrâni de pe Inocenţiu Klein, apoi la Penitenciarul „Popa Şapcă”. În cele din urmă, a fost trimis la spitalul de copii şi la o secţie de ginecologie. Munteanu a refuzat şi a cerut ieşirea din eparhie. A ajuns la Caransebeş, unde slujeşte de la 1 noiembrie. Justiția l-a găsit nevinovat, dar biserica din Mehala, prin preotul Ardelean, a făcut recurs.
“Bun simţ nu mă lasă să vă spun ce a zis Paisie în biserică când a aflat că am făcut acoperişul cantinei. Au fost vorbe foarte urâte, m-a înjurat pentru că sunt musulman. Nu au avut de ce să mă acuze, aşa că au inventat ceva”, spune Salha Derar. Omul a fost amendat și de inspectorii Primăriei Timișoara, tot pentru că ar fi şubrezit structura de rezistenţă a cantinei. I-a dat în judecată şi a câştigat printr-o sentinţă definitivă.
Preotul Sebastian Ardelean se pricepe de minune la plângeri penale, dar ceva mai puţin la administraţie. Cantina socială a fost închisă imediat după ce a ajuns paroh, iar constructorii nu au fost plătiți nici până acum. Preotul Ardelean nu a putut fi contactat.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

58 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

O oră ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

3 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

3 ore ago