Categories: Social

Protest anti-Fortuna

Unul dintre revoluţionarii timişoreni aflați în greva foamei contestă activităţile publice ale lui Lorin Fortuna şi acuză guvernul de neînţelegere a istoriei. Nemulţumit de ieşirile publice ale colegului revoluţionar, Ioan Savu se dezice categoric, printr-o scrisoare deschisă, de acţiunile întreprinse de primul vorbitor din balconul Operei în decembrie 1989.

„Vreau să anunţ cu fermitate că n-am fost, nu sunt şi nu voi fi niciodată de acord cu cu gesturi şi acţiuni anticreştine şi violente, de genul celor promovate de Lorin Fortuna, şi oricine altcineva”, scrie Ioan Savu. Savu, una din persoanele care au dus tratative cu prim-ministrul Constantin Dăscălescu în 20 decembrie 1989, a intrat în greva foamei pe 21 noiembrie, în semn de protest împotriva Legii 410, care taie drepturile conferite de Legea 341/2004, luptătorilor remarcati în revoluţia din Decembrie 1989 și urmașilor eroilor martir. „Am hotărât să intru în greva foamei, pe perioadă nedeterminată, de Sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Fie ca jertfele noastre să fie un nou imbold de asanare morală a acestui popor, pe care se pun biruri, e mințit, dezbinat, pribegit în lume și vândut dușmanilor săi”, declară, disperat, revoluţionarul.
Ioan Savu lansează astfel un apel: “Se cuvine a ne aminti și a ține cont că Revoluția a fost făcută de oameni. A fost făcută de cei ce au pus mai presus de interesele lor proprii sau ale familiilor lor, interesul țării și al poporului român! Cu orice risc! O parte a acestor fii de seamă ai poporului român au plătit cu viața. Altă parte au fost răniți sau arestați. Alții au continuat Lupta ! Fără curajul, perseverența, abnegația, spiritul de sacrificiu și patriotismul acestora, a celor ce au continuat, cu toate riscurile, nimic n-ar fi fost”. Potrivit lui Ioan Savu, actualul guvern face o greşeală capitală, asimilând statutul de erou și de luptator în revoluţie cu cel de asistat social! (sursa foto: baricada.ro)

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

13 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

14 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

16 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

17 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

22 de ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

22 de ore ago