Arhiva pentru eticheta: lorin fortuna

CJ Timiș a acordat titlul de cetățean de onoare al județului lui Lorin Fortuna, în cadrul unei ședințe festive

CJ Timiș a acordat titlul de cetățean de onoare al județului lui Lorin Fortuna, în cadrul unei ședințe festive

Trei decenii de LIBERTATE la Timișoara. Sala mare a palatului Administrativ a găzduit, vineri dimineață, ședința festivă dedicată împliniriirii a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, organizată de Consiliul județean Timiș. În cadrul ceremonie a fost acordat titlul de cetățean de onoare post-mortem, lui Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revoluției de la

Lorin Fortuna

Unul dintre liderii Revoluției din Decembrie 1989, Lorin Fortuna – Cetățean de Onoare al Județului Timiș, post-mortem

Lorin Fortuna, una dintre figurile marcante ale Revoluției din Decembrie 1989 de la Timișoara, devine Cetățean de Onoare al Județului Timiș, la trei ani după moartea sa. Fortuna a fost şi primul preşedinte al CJ Timiş după 1989.

Consilierii județeni au aprobat acordarea, post-mortem, a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Timiș, revoluționarului Lorin Fortuna. De altfel, Lorin Fortuna a fost primul președinte al Consiliului Județean Timiș, după Revoluția din Decembrie 1989, pentru o scurtă perioadă, în intervalul 23 decembrie 1989 – 12 ianuarie 1990.
Lorin Fortuna a fost unul dintre liderii revoluționari din Timișoara și președintele Frontului Democratic Român și lider al asociației de revoluționari Victoria din Timișoara. În 20 decembrie 1989 a fost inițiatorul acțiunii prin care s-a înființat Frontul Democratic Român din clădirea Teatrului de Stat și a Operei din Timișoara, devenind președinte al acestei formațiuni politice, de tip front, constituită în condiții de ilegalitate. Sloganul Frontului Democratic Român (FDR) din timpul Revoluției a fost “Azi în Timișoara, mâine în toată țara”.
Lorin Fortuna a înființat Mișcarea: Misiunea Astrală “România” și Mișcarea Sarmizegetusa, având diverse teorii despre civilizații virtuale.
Lorin Ioan Fortuna s-a născut la 7 mai 1948 în Rădăuți și a decedat în 25 noiembrie 2016, la Timișoara.

Fortuna: Timisoara romaneasca e la nivel de nota 5! De ce a scos Ciuhandu palosul din laba leului?

Primăria Timișoara a organizat, joi, o dezbatere publică pe tema Regulamentului local de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism și amenajare a teritoriului. Participanții au fost, ca de obicei, destul de puțini. Printre ei, arhitecți, inclusiv fostul arhitect-șef Radu Radoslav, dar și… Lorin Fortuna.

Lorin Fortuna si astralii lui vor sa protesteze opt zile in Piata Victoriei

Asociaţia „Victoria” a Luptătorilor în Revoluţie, condusă de ezoteristul Lorin Fortuna, cere aprobare de la primărie pentru a da drumul unei noi serii de proteste și dezbateri în centrul Timișoarei. Totul, chiar în perioada manifestărilor dedicate împlinirii a 26 de ani de la Revoluția din 1989.

Fortuna a anuntat: mai face o revolutie si nu se opreste pana la Religia Extra-Lumeasca!

Lorin Fortuna a anunțat consilierii locali din Timișoara că întemeiază o nouă religie! Totuși, nu înainte de a cere scoaterea în afara legii a ortodoxismului, dacă nu se renunță la botez. Misiunea Astrală „România Altruistă și Înțeleaptă” a trimis o adresă către CL, anunțându-și planul de acțiune.

Aproape 80 de revolutionari au devenit cetateni de onoare ai Timisoarei! Printre ei, si Lorin Fortuna / LISTA COMPLETA

Timișoara are, de sâmbătă, aproape 80 de noi cetățeni de onoare. Este vorba despre mai mulți revoluționari cărora consiliul local le-a conferit această distincție. Printre ei, un consilier local, doi consilieri județeni, un deținător de recorduri sportive extreme, dar și unul dintre cei mai apreciați fotografi.

In jur de 500 de revolutionari, onorati de CJ Timis, Lorin Fortuna a scos o parte dintre ei din sala

Nicio aniversare a Revoluției din 1989 fără un scandal cât de mic între revoluționari. Miercuri a fost rândul festivității de la Consiliul Județean Timiș, unde o parte din participanți a părăsit sala din cauza discursului lui Lorin Fortuna. Primarul Nicolae Robu a lipsit, deoarece era plecat la București.

Bugetul Timisoarei, dezbatut cu 15 persoane si Lorin Fortuna

Cu un proiect de buget făcut public pe ultima sută de metri, dezbaterea organizată luni după-amiază n-a adunat mai mult de 15 timișoreni în sala de consiliu a PMT. Restul asistenței a fost format din angajați ai municipalității și consilieri locali, așa că primarul Nicolae Robu și-a exprimat din nou regretul că nu poate organiza astfel de dezbateri în mediul virtual.

Fortuna mai are o premonitie: in 27 octombrie ne ataca hungarienii!

A fost primul om care a vorbit din balconul Operei din Timişoara în momentele de incertitudine ale revoluţiei declanşate în 1989 în capitala Banatului. Acum, a devenit ezoterist și vorbeşte despre mutanţi civilizaţionali, reptilieni, grifonieni, iguaniferi sau gorilieni. Lorin Fortuna prevestește, pentru săptămâna viitoare, un atac al hungarienilor.

Lorin Fortuna cauta cunoscatori de lupta ezoterica si „blestemizare”

Ezotericul Lorin Fortuna se întoarce. De această dată, Misiunea Astrală „România”, organizație pe care o conduce cu mână de fier, caută persoane interesate de „blestemizarea” corespunzătoare a celor care au distrus un monument dedicat Răscoalei din 1907! Statuia se află la Craiova, dar, evident, lupta ezoterică nu ține cont de granițele județene.

HR Patapievici, Doctor Honoris Causa cu zece contestatari / FOTO

Anunțata manifestație împotriva decernării titlului de Doctor Honoris Causa lui Horia Roman Patapievici n-a reușit să adune mai mult de zece persoane, dintre care nu putea lipsi revoluționarul Lorin Fortuna. Președintele Institutului Cultural Român a discutat cu protestatarii de pe scările UVT, iar finalul ceremoniei din Aula Magna a ținut o prelegere despre Eminescu.

PD-L spune ca sedinta extraordinara a CL Timisoara e inutila

Aleşii locali timişoreni se întânesc joi, 26 ianuarie, într-o şedinţă extraordinară. Consiliul Local Timișoara va dezbate o solicitare inedită a Asociaţiei de Revoluţionari „Victoria”, condusă de Lorin Fortuna. Reprezentanții PD-L consideră însă că această ședință nu-și are rostul.

Abandonul intifadei

Foarte adevărat. La un moment dat, revoluția din 1989 semăna izbitor cu revoluția de acum, “doar” că n-am avut morți pe stradă, iar la TV nu se mai dă muzică patriotică. Toate asemănările au surprins până ce “tokesul” de astăzi, doctorul Arafat, a abandonat intifada pentru a se reîntoarce ca subsecretar de stat sub pulpana “odiosului” Traian Băsescu.

Top