Categories: Administratie

Taxa de tranzit naste ambitii de nebanuit in Primaria Timisoara

Aleşii locali nu vor să renunţe la taxa de tranzit deşi au pierdut recent un proces definitiv şi irevocabil. În 2010 aceştia au votat un proiect de hotărâre prin care patronii firmelor de transport din România urmau să plătească zeci de mii de lei anual pentru că maşinile lor treceau prin Timişoara. Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală a atacat atunci hotărârea în instanţă, iar în noiembrie 2011 a obţinut o sentinţă pozitivă. Definitivă şi irevocabilă.

Taxa de tranzit a fost considerată ilegală. Aleşii locali i-au copt-o însă din nou şi recent au votat o nouă taxă de tranzit. Spiritele s-au aprins la şedinţa consiliului local de azi. Dacă Adrian Bodo, şeful Direcţiei Fiscale din cadrul Primăriei Timişoara le-a cerut consilierilor să renunţe la proiectul votat, deoarece justiţia s-a pronunţat o dată. Ioan Cojocari, secretarul PMT l-a contrazis imediat. „Domnilor eu zic să mergem mai departe cu această taxă. Probabil va fi alt proces dar va fi judecat de alţi magistraţi care pot avea un alt punct de vedere” , a spus Cojocari. Mircea Băcală, prefectul judeţului Timiş a rămas consternat de ambiţiile de neînţeles ale aleşilor locali. „Am câştigat în instanţă această taxă este ilegală şi nu înţeleg de ce au făcut o nouă hotărâre pe aceiaşi chestie pentru că vor pierde din nou” , ne-a spus Mircea Băcală. Hotârârea din anul 2010 prin care aleşii locali au votat o taxă de tranzit pentru cei care trec prin Timişoara a fost anulat de instanţele judecătoreşti din Timişoara care au considerat că această taxă este ilegală. Cu toate acestea în 2011 a fost votat un nou proiect de hotărâre care prevede în mare acelaşi lucru.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

12 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

13 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

13 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

14 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

14 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

17 ore ago