Categories: Sport

Auto Timisoara, pepiniera pentru Farul Constanta

Ousmane Gueye, fratele mult mai celebrului Mansour Gueye, este foarte aproape să semneze un contract cu Farul Constanţa. Snegalezul de 19 ani i-a impresionat pe oficialii constănţeni de la primul joc şcoală, după ce a reuşit să înscrie de două ori.
Venit la Poli în urmă cu mai bine de doi ani la recomandarea fratelui său, Ousmane nu a făcut mulţi pureci la Poli, antrenorii din cadrul centrului de copii şi juniori nefiind prea impresionaţi de calităţile senegalezului. Auto Timişoara l-a cooptat în lot, după experienţa de la Poli. Ousmane evoluează de un aproape un an la Auto în cel de-al patrulea eşalon, unde a reuşit să înscrie goluri chiar şi din postura de fundaş sau mijlocaş pe flancul drept. În lotul Farului i-ar putea face apariţia începând cu returul acestui sezon şi Carol Taub, un alt puşti crescut la Auto Timişoara. În vârstă de 17 ani, Taub a fost mereu în atenţia naţionalelor de juniori, la început în calitate de junior al Politehnicii, în prezent la Auto Timişoara. Acum un an a mai fost în atenţia unei secund divizionae, ACU Arad, dar nu a fost păstrat în lotul echipei arădene din cauza vârstei fragede. Interesant este că, dacă vor fi ţinuţi în lot de antrenorul Viorel Tănase, Taub şi Ousmane nu ar fi primi jucători de la Auto Timişoara care colaborează cu echipa de la Marea Neagră. În urmă cu un an, în lotul Farului se regăsea şi Victor Ursachi, în prezent la Millenium Giarmata, dar crescut la formaţia din cartierul Freidorf. Mai mult, tot la Auto a crescut şi Petre Ivanovici, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti ai Farului în momentul de faţă.

Share
Published by
Cosmin Bradu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

10 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

10 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

10 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

11 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

12 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

14 ore ago