Categories: Politica

Opozitia nu mai vine in parlament

Social-democraţii vor să facă grevă parlamentară. Ei vor propune adoptarea acestei forme de protest în cadrul USL, Opoziţia urmând să revină la vot numai pentru moţiunea de cenzură sau declanşarea alegerilor anticipate. Liberalii au anunțat că susțin inițiativa.

„Propunerea pe care o voi adresa parlamentarilor PSD şi implicit în cadrul USL se referă la declanşarea de la începutul sesiunii parlamentare a unei greve. Nu vom participa nici la plen nici la lucrările BP, nici la şedinţele comisiilor. Vom reveni la vot doar pentru a vota moţiunile de cenzura şi procedurile pentru declanşarea alegerilor anticipate”, a declarat Victor Ponta, președintele PSD. El a anunțat, de asemenea, că după declanşarea grevei, parlamentarii PSD vor renunţa la toate privilegiile oferite de această funcţie. Victor Ponta a spus că este necesar un dialog putere-opoziţie privind nivelul salariilor şi pensiilor, el afirmând că există soluţii de realocare a unor fonduri pentru majorarea salariilor. Șeful PSD a acuzat de demagogie reprezentanţii puterii, care afirmă că măsurile de austeritate luate de guvernul Boc sunt necesare pentru că astfel de decizii ar fi fost luate de toate statele UE. Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coaliţiei, să negocieze cu FMI creşterea pensiilor şi salariilor, din luna aprilie, a anunţat prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Vreți casă frumoasă, cu curte în periurban? Pregătiți banii, la Dumbrăvița e cel mai scump, la Sânmihaiu Român e considerat cel mai ieftin

Dumbrăvița continuă să fie una dintre cele mai scumpe localități din România, ocupând primul loc…

2 ore ago

În zona Lipovei au fost amenajate 100 de locuri de parcare după demolarea unor vechi garaje

Primăria Timișoara anunță o nouă victorie în lupta cu garajele ”gazdă” pentru murături și biciclete…

3 ore ago

Timişoara întâlneşte Rapidul la rugby

Staff-ul tehnic al echipei SCM USV Timişoara a decis primul XV pentru partida cu Rapid…

3 ore ago

„Bizon”, amendat drastic după ce a parcat lângă linia de tramvai

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au intervenit, în cursul zilei de ieri, la…

3 ore ago

Interes enorm din partea timişorenilor pentru Garry Kasparov şi „Provocările Lumii Moderne”/FOTO

Un dialog de excepţie, ce s-a bucurat de un interes major. Un eveniment marca UPT…

4 ore ago