Schimbarea acţionariatului de la Poli nu schimbă condiţiile de licenţiere. Acesta a fost mesajul clar transmis de mai-marii fotbalului românesc autorităţilor care vor să cumpere Poli Timişoara de la Marian Iancu. Intermediar a fost senatorul liberal Nicolae Robu. Acesta s-a întâlnit, miercuri, la sediul FRF, cu preşedintele Mircea Sandu şi directorii Viorel Duru şi Dumitru Mihalache.
Discuţiile au fost pur tehnice, cu regulamentele în faţă. Răspunsurile date de șefii de la FRF vor fi analizate de liderii celor patru principale partide politice din Timiş, care urmează să adopte poziţia lor finală vizavi de echipa de fotbal Politehnica Timişoara
Iată ce a întrebat punctual Nicolae Robu şi ce răspunsuri au dat grangurii de la FRF.
1. În ce condiţii s-ar putea face ca licenţa de Liga I să aparţină FCU Politehnica Timişoara, care în prezent este unul din acţionarii clubului? Dar AS FC Politehnica Timişoara (AS FC Politehnica Timişoara este câştigătoarea în instanţă a istoriei clubului: palmares, culori, etc.)?
2. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara vor prelua acţiunile SC Politehnica Timişoara SA (100 %), care vor fi condiţiile de licenţiere, având în vedere divizarea realizată în 2010? Cum intervine SC BKP Faber SA in procesul de licenţiere alături de SC Politehnica Timişoara SA, când aceasta din urmă va avea alţi acţionari?
Răspunsurile primite au fost următoarele:
1. Licenţa pentru Liga I nu poate fi acordată decât SC Politehnica Timişoara SA. În nicio condiţie, nici FCU Politehnica Timişoara, nici AS FC Politehnica Timişoara nu pot deveni titulari de licenţă în locul SC Politehnica Timişoara SA.
2. Schimbarea acţionariatului la SC Politehnica Timişoara SA nu schimbă cu nimic condiţiile de licenţiere. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara ar prelua în totalitate acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, pentru ca licenţa să poată fi obţinută ar fi necesar ca, în momentul depunerii dosarului, pe de o parte, SC Politehnica Timişoara SA să nu aibă datorii şi nici litigii în care i se solicită plăţi pe bază de contracte nesoluţionate, iar pe de altă parte SC BKP Faber SA să aibă compensările efectuate complet, cu confirmarea neambiguă a faptului de către organele fiscale; altfel spus, ca nici SC BKP Faber SA – ale cărei acţiuni nu s-a pus problema, până acum, să fie preluate de autorităţile publice – să nu aibă datorii.
Așa cum debanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…