Categories: Poli Timisoara

Nicolae Robu si Mircea Sandu au discutat pe cazul licentierii lui Poli

Schimbarea acţionariatului de la Poli nu schimbă condiţiile de licenţiere. Acesta a fost mesajul clar transmis de mai-marii fotbalului românesc autorităţilor care vor să cumpere Poli Timişoara de la Marian Iancu. Intermediar a fost senatorul liberal Nicolae Robu. Acesta s-a întâlnit, miercuri, la sediul FRF, cu preşedintele Mircea Sandu şi directorii Viorel Duru şi Dumitru Mihalache.

Discuţiile au fost pur tehnice, cu regulamentele în faţă. Răspunsurile date de șefii de la FRF vor fi analizate de liderii celor patru principale partide politice din Timiş, care urmează să adopte poziţia lor finală vizavi de echipa de fotbal Politehnica Timişoara
Iată ce a întrebat punctual Nicolae Robu şi ce răspunsuri au dat grangurii de la FRF.
1. În ce condiţii s-ar putea face ca licenţa de Liga I să aparţină FCU Politehnica Timişoara, care în prezent este unul din acţionarii clubului? Dar AS FC Politehnica Timişoara (AS FC Politehnica Timişoara este câştigătoarea în instanţă a istoriei clubului: palmares, culori, etc.)?
2. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara vor prelua acţiunile SC Politehnica Timişoara SA (100 %), care vor fi condiţiile de licenţiere, având în vedere divizarea realizată în 2010? Cum intervine SC BKP Faber SA in procesul de licenţiere alături de SC Politehnica Timişoara SA, când aceasta din urmă va avea alţi acţionari?

Răspunsurile primite au fost următoarele:
1. Licenţa pentru Liga I nu poate fi acordată decât SC Politehnica Timişoara SA. În nicio condiţie, nici FCU Politehnica Timişoara, nici AS FC Politehnica Timişoara nu pot deveni titulari de licenţă în locul SC Politehnica Timişoara SA.
2. Schimbarea acţionariatului la SC Politehnica Timişoara SA nu schimbă cu nimic condiţiile de licenţiere. Presupunând că Universitatea Politehnica Timişoara, Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara ar prelua în totalitate acţiunile SC Politehnica Timişoara SA, pentru ca licenţa să poată fi obţinută ar fi necesar ca, în momentul depunerii dosarului, pe de o parte, SC Politehnica Timişoara SA să nu aibă datorii şi nici litigii în care i se solicită plăţi pe bază de contracte nesoluţionate, iar pe de altă parte SC BKP Faber SA să aibă compensările efectuate complet, cu confirmarea neambiguă a faptului de către organele fiscale; altfel spus, ca nici SC BKP Faber SA – ale cărei acţiuni nu s-a pus problema, până acum, să fie preluate de autorităţile publice – să nu aibă datorii.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alegeri prezidenţiale. S-au deschis urnele în diaspora. Aproape 5.000 de români au votat

Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…

12 minute ago

Avertizare de la Rețele Electrice Banat. Cod Roşu de viscol puternic în vestul ţării. Avarii în 61 de localităţi

În vestul ţării este Cod Roşu de viscol puternic. Vineri dimineața, la ora 10.00, ca…

28 de minute ago

Dumbrăvița are nevoie de puncte în meciul cu Șelimbăr

Divizionara secundă CSC Dumbrăvița intră în „ultima turnantă” a sezonului de toamnă din Liga 2.…

2 ore ago

Vântul face victime în Timișoara! Tânăr rănit în timp ce încerca să dea o mână de ajutor

Vineri dimineața, polițiștii Secției 2 Urbane Timișoara au fost sesizați cu privire la faptul că,…

2 ore ago

Menajeria infracţională de AUR. După un bătăuş de copii la Buziaş, un ales local violator la Giarmata

Nu doar la nivel naţional George Simion se bucură de susţinerea unor infractori, foşti sau…

4 ore ago

AIM School, noua școală de muzică în Iulius Town, organizează trei seri de master class. Printre invitați, Radu Pieloiu, toboșarul de la Subcarpați

În Iulius Town s-a inaugurat o școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc…

4 ore ago