De anul viitor, profesorii din învăţământul preuniversitar vor avea propriul cod de etică. Acesta va stabili ce relaţie trebuie să aibă cu elevii, cu părinţii şi cu restul profesorilor. Cine nu va respecta codul va fi chemat în faţa unei comisii de etică, alcătuită din profesori, părinţi, reprezentanţi ai ONG-urilor şi un jurist.
Preşedintele Comisiei Naţionale de Etică este Cosmin Nicolae Gheorghe, un lugojean de 34 de ani, directorul Grupului școlar „Valeriu Braniște”. Absolvent de Litere la Universitatea de Vest, tânărul dascăl este gata să lupte cu moralitatea și etica. „Ne ocupăm de problemele de moralitate în şcoli, de abuzuri emoţionale asupra elevilor, abuzuri ale directorilor asupra cadrelor didactice, discriminare, conflicte de interese”, a precizat Cosmin Nicolae Gheorghe. Acesta spune că, după finalizarea codului etic, în sistem nu va mai avea loc oricine. În prezent, sunt mulţi profesori care reprezintă adevărate modele de moralitate, dar şi alţii care au uitat ce trebuie să reprezinte pentru elevi. Comisia de etică va avea reprezentanțe în fiecare județ al țării, formate din nouă membri: patru profesori, părinţii și reprezentanţi ai ONG-urilor.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…