La Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării e pe cale să apară un nou scandal. Fostul decan Gheorghe Clitan, plecat din funcție în condiții deloc amiabile, e singurul doritor al acestui fotoliu, după retragerea subită a unui alt candidat înscris, cel mai probabil, doar de formă. Totul, la numai trei luni de la demitere.
Așa cum spune legea, la toate facultățile din Universitatea de Vest sunt cel puțin doi candidați pentru funcția de decan. La toate, în afară de una, deja celebră pentru scandalurile care izbucnesc, periodic, aici. Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării sparge din nou tiparele, pentru că fostul decan, Gheorghe Clitan, plecat cu scandal din funcție, e foarte aproape de o revenire spectaculoasă.
Gheorghe Clitan era singurul care își depusese dosarul, când, cu doar câteva minute înainte de expirarea perioadei de înscrieri, în cursă a intrat și lect. univ. Claudiu Mesaroş. Același Mesaroș numit (!!) anul trecut decan interimar chiar de către… Clitan. „Când Mesaroş şi-a depus candidature, mulţi au zâmbit şi au pus pariuri când se va retrage din cursă. N-au avut prea mult de aşteptat”, spune, sub protecţia anonimatului unul dintre profesorii facultății. Înainte de concursul propriu-zis, Claudiu Mesaroș le-a trimis colegilor un e-mail filosofic. „Este esenţial să acceptăm faptul că nimeni nu poate contribui la construcţia instituţională în mod individual; dimpotrivă, personalităţile, atunci când se complac ca unici decidenţi trăiesc mai întotdeauna drame cu iz livresc. Susţin ca întotdeauna spiritul strategiei şi echipei, în detrimentul oricărui cult al carismei sau liderului oportun. Candidatura mea a fost în măsură, sper, să clarifice unele lucruri în acest sens şi doresc să anunţ că, pentru a nu afecta echilibrul unei echipe manageriale aflată în (re)construcţie, am decis să mă retrag din concurs”, scrie Mesaroş.
Rectorul Marilen Pirtea e într-o situație ingrată, pentru că nu are de unde alege un decan pentru o facultate cu o mulțime de probleme. „Nu ştiu motivele pentru care unul dintre candiaţii de la Ştiinţe Politice s-a retras din cursă. Voi vorbi cu acesta să văd motivele retragerii. Poate Mesaroş se gândea că nu se bucură de aceeaşi susţinere ca şi Clitan. Nu îmi convine să susţin un concurs cu un singur candidat”, ne-a declarat Pirtea.
Anul trecut, pe vremea mandatului lui Gheorghe Clitan, specializarea Filosofie a primit calificativul „E”, ultimul în domeniul cercetării. Sunt două masterate, dar niciunul nu are cursanți în primul an, și s-au desființat alte două, la fel ca și școala doctorală. În plus, facultatea e înglodată în datorii, deşi bilanțul contabil al UVT întocmit în perioada în care Clitan tocmai se instalase în fotoliul de decan arată că aceasta stătea foarte bine din punct de vedere financiar.
Ilie Bolojan, preşedintele CJ Bihor, a fost desemnat preşedinte interimar al Partidului Naţional Liberal. El…
An de an, prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj luptă pe mai multe fronturi: campionat,…
Astăzi, 25 noiembrie, începând cu ora 22:00, se va închide circulația rutieră între bulevardul Take…
Alin Nica, atac dur la adresa filialei județene a liberalilor: ”Nu țintesc funcția de președinte…
Cizmele de damă reprezintă must-have-ul sezonului rece. Design-ul specific are rolul de a aduce o…
În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…