A participat la mai multe concursuri muzicale, a câștigat unul dintre ele, dar nu a primit niciodată premiul promis. De mai bine de doi ani, cântă pe vase de croazieră și face exact ceea ce-i place. Timișoreanul Cristian Iacob și-a găsit echilibrul în alt colț de lume și nu regretă că a plecat din România.
Cristian Iacob a participat, în 2004, la concursul „Fresh Club”, găzduit de Național TV, postul fraților Micula. Premiul pentru câștigător era un videoclip și o piesă. Cristi nu a avut parte de ele nici până în ziua de azi. Avea, la vremea respectivă, 22 de ani, iar emisiunile de acest gen erau o șansă de lansare pe piața muzicală. După încă două încercări, la Megastar și Fresh Star, în 2008, timișoreanul a plecat în Irlanda. A cântat prin diverse pub-uri, dar n-a rezistat prea mult la vremea umedă și capricioasă din insulă. În 2009 a fost admis la Berklee College of Music din Boston. A fost însă nevoit să renunțe, deoarece bursa acoperea doar 10% din costurile de școlarizare. Cum un an de studiu costă peste 15.000 de dolari, la care se adaugă cheltuielile de cazare – alte câteva mii, asigurarea de sănătate și alte taxe, Cristian nu avea de unde să scoată acești bani.
Din întâmplare, ulterior, cineva i-a propus un contract pe un vas de croazieră și, în ultimii doi ani, Cristian Iacob a străbătut mările în lung și-n lat. Lucrul pe un astfel de vas te schimbă, spune tânărul. A ajuns și la Polul Nord, dar și în Africa, iar viziunea lui despre oameni și viață, în general, este acum alta. Țările lui preferate sunt Islanda și Israelul. Aflat în Norvegia, la Nordkapp, a văzut și Aurola Boreală, dar a dat și peste un cerșetor român, care „presta” în acel capăt de lume. A ajuns o dată și în Liverpool, unde a constatat că, în „The Cavern”, pub-ul în care s-a lansat The Beatles, se cântă rock live la miezul zilei…,
Cristian Iacob s-a lecuit definitiv de participările la concursurile de talente din România. E convins că multe dintre ele sunt aranjate dinainte. Acum cântă exact ceea ce-i place. „Rock-ul e un stil de viață, un mod de gândire și nu e vorba despre bani și popularitate. Rock-ul este o voce care spune sunt aici și du-te dracului dacă nu poți să mă înțelegi. Până la urmă, totul se rezuma la acel lucru indefinit, când oamenii prind ceva din muzica ta și atunci îți pui amprenta asupra vieților lor”, spune timișoreanul. În această perioadă, el lucrează cu un producator din Tel Aviv, pentru câteva melodii, și pregătește câteva surprize.
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…