Categories: Invatamant

Haos la inscrierile in clasa pregatitoare

Tehnica dă bătăi de cap celor de la Inspectoratul Școlar Timiș. Sistemul informatizat de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare și clasa întâi s-a blocat încă din prima zi. Ministrul Educației se scuză și atât.

Conducerea Inspectoratului Școlar Judetean Timiș a fost nevoită să găsească alte soluții prin care părinții să-și poată înscrie copiii în clasa întâi sau clasa pregătitoare. Marin Popescu, inspectorul școlar general, a declarat că fiecare unitate școlară va lista un formular tip de pe site, pe care îl va da părinților, care trebuie să îl completeze și semneze. Cei din școli trebuie să introducă datele în sistem în zilele următoare. Președintele Sindicatului „Spiru Haret” Timiș, Virgil Popescu, consideră că vina aparține ministerului de resort, care nu a pregătit etapa aceasta suficient de bine. Prima etapă a înscrierilor pentru clasa pregătitoare si clasa I se încheie în 16 martie. Până atunci, părinţii pot depune cererile de înscriere a copiilor la scoala de circumscriptie. Ministrul Educaţiei, Cătălin Baba, a dispus declanşarea unei anchete privind problemele apărute la hardware, precizând că acestea nu au ţinut de softul de înscriere al copiilor în clasa pregătitoare. „Ne cerem scuze pentru deranjul şi problemele pe care Ministerul Educaţiei le-a produs părinţilor. Situaţia a fost una obiectivă. Din punct de vedere tehnic, în timpul nopţii au fost două căderi de tensiune. Astea au dus la blocarea serverului, e problemă de hardware şi a fost nevoie ca întreg programul să fie trecut pe alt server. Am încercat să găsim o soluţie cât mai repede”, a spus Baba. Ministrul a precizat că a dispus o anchetă la nivelul tuturor structurilor Ministerului Educaţiei şi la ROEDU NET, agenţia de administrare a reţelei naţionale de informatică pentru educaţie şi cercetare.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

40 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

6 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago