Categories: SocialUltima ora

Il iubeste si ii cauta scuze barbatului care era sa-i omoare copilul!

Irina Andreca, mama băiețelului de șase săptămâni aproape ucis în bătaie de propriul tată, încearcă să-i găsească bărbatului circumstanțe atenuante. Nu pare revoltată de tratamentul inuman aplicat fiului ei și afirmă că soțul ei e un om bun, care ar avea însă unele „probleme cu capul”.

Medicii de la Spitalul „Louis Țurcanu” au descoperit că, pe lângă fractura deschisă de umăr, operată deja, bebelușul are și piciorul stâng rupt, în urma bătăii aplicate de tată. Copilul e plin de zgârieturi pe corp și are răni cicatrizate pe față, iar legiștii spun că are nevoie de cel puțin 50 de zile de îngrijiri medicale. Cei care îl supraveghează acum pe băiat spun însă că acesta are reacții ciudate când intră în contact cu mama lui. „E atât de speriat, încât ori de câte ori aude vocea mamei sale începe să plângă. La fel face când este luat în brațe de aceasta. Reacționează și la mirosul ei. În mod normal, un sugar se liniștește în contact cu mama sa. Aici însă este evident că micuțul este în șoc traumatic, din cauza relelor tratamente”, explică un cadru medical.
Irina Andreca încearcă să-și apere soțul. „Nu am știut că l-a bătut pe copil. Eu când m-am trezit i-am găsit în bucătărie. Copilul făcuse pe el și soțul meu încerca să îl schimbe”, povestește femeia. Polițiștii spun însă altceva. „Tatăl dusese copilul în bucătărie ca să îl șteargă de sânge. Șervețelele folosite le-a aruncat pe fereastră”, explică Mădălina Mezdrea, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Întrebată despre comportamentul bărbatului ei, Irina Andreca recunoaște că știa de agresiune. „Făcuse o criză. Când am vorbit cu el, mi-a spus că nu știe de ce a făcut asta, că a fost un moment de necunoștință. El a mai vrut să se omoare. A vrut să se arunce în fața trenului. Nu i-a convenit ceva de maică-mea și atunci a vrut să se omoare. E bolnav cu capul. Trebuie poliția să îl ducă la doctor, să i dea medicamente pentru cap”, afirmă femeia de 23 de ani.
Irina și Alexandru Andreca s-au cunoscut în comunitatea religioasă pe care o frecventează, ei fiind penticostali. Femeia nu dă semne de revoltă în fața actului de violență extremă săvârșit de cel cu care este măritată. „Îi iubesc la fel de mult pe amândoi, și pe copil, și pe soț. Normal că îmi iubesc bărbatul. El este bolnav la cap, îi trebuie medicamente, în rest e om bun. Eu nu i-am dat nicio bătaie copilului”, ne spune femeia.
Îm cartierul Steaua, acolo unde s-a petrecut grozăvia, vecinii sunt șocați. „Locuiesc în chirie aici de un an. Ne salutam și atât, nu erau prea sociabili. Tot ce știam despre ei este că erau pocăiți”, spune unul dintre ei. Nici pastorul bisericii pe care Irina spune că o frecventau nu-i cunoaște. „Lăcașul de cult este deschis tuturor, ei au putut frecventa biserica, însă nu erau implicați în viața comunității noastre, pentru că nu i-am găsit trecuți în registre”, a declarat pastorul Dumitru Moț.
„Evaluăm cazul. Colegii de la Serviciul Telefonul Copilului au discutat și cu mama, care nu înțelege cum de s-a putut întâmpla așa ceva. Dacă va fi nevoie, îi vom asigura mamei consiliere psihologică, iar ulterior, după ce mama și copilul vor părăsi spitalul, vom vedea dacă au nevoie și de un alt fel de sprijin din partea noastră”, a declarat Smaranda Marcu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Timiș.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

17 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

20 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

20 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de ore ago