Categories: Timp liber

Lepa Brena a ajuns, in sfarsit, la Timisoara / FOTO

Se întoarce la Timișoara, după 28 de ani, pentru un concert extraordinar, ale cărei detalii vor rămâne, până în iunie, secrete. Lepa Brena a venit, marți, la Timișoara, în avancronica evenimentului, fiind așteptată de câțiva fani care și-au văzut astfel visul cu ochii.

Este, de peste trei decenii, „Diva Balcanilor” și s-a întors pe scenă după o întrerupere de mai mulți ani. Lepa Brena a revenit în România pentru prima dată după 1984. Cei care au venit, marți, la întâlnirea programată la Timișoara au așteptat-o preț de câteva zeci de minute peste ora anunțată de organizatori, care, se pare, nu și-au pregătit prea bine terenul.
Călătoria celei mai iubite cântărețe din Serbia s-a dovedit o adevărată încercare, pentru că, după ce a trecut granița, Lepa Brena și-a reamintit tot ce a fost atunci. „Am plâns de emoție când am intrat în România. Concertul din 1984 este unul dintre cele mai frumoase din cariera mea. A fost fenomenal pe stadion, foarte emoționant. Când am urcat în acea macara, am văzut tancurile din jurul stadionului. La vremea respectivă nu am înțeles de ce”, a spus Lepa Brena. Își amintește și acum, cu zâmbetul pe buze, de sticluța de Coca-Cola primită la hotel, și păstrează încă blana primită cadou, care nu i-a fost confiscată la vamă, așa cum spune legenda.
După destrămarea Iugoslaviei, Lepa Brena nu a mai concertat vreme de mai mulți ani. Între timp, s-a ocupat de afaceri împreună cu soțul ei, fostul tenisman Slobodan Živojinović. „Mi-am dorit să se liniștească lucrurile în zona noastră. Nu pot cânta dacă nu sunt împăcată cu mine însămi. Eu cânt despre iubire și pace”, își explică solista absența îndelungată. Lepa Brena nu vrea să dea detalii despre concertul care va avea loc în 15 iunie, pe „Dan Păltinișanu”. Preferă să fie o surpriză pentru fanii ei, astfel că aceștia vor trebui să vină la stadion, pentru a vedea dacă solista se va urca, din nou, pe o macara. Tot așa vor putea afla și dacă Lepa Brena mai cântă una dintre piesele care au făcut-o celebră, „Zivela Jugoslavija”.
Solista a fost întâmpinată la hotel de câțiva fani entuziaști. Aceștia au filmat conferința de presă, au făcut zeci de fotografii și s-au înghesuit la autografe. În ochii unora dintre ei au apărut și lacrimi, în momentul în care Lepa Brena a rememorat experiența de acum 28 de ani. „Am realizat cât de mult mă iubesc oamenii. Lucrurile care contează cel mai mult nu sunt cele materiale, ci acelea făcute din suflet. În Serbia există chiar și o stradă cu numele meu, dar știu că în multe orașe sunt cluburi și discoteci care se numesc Lepa Brena”, a spus artista, care a zâmbit larg în momentul în care a auzit că și în Timișoara este un local care îi poartă numele. Lepa Brena a vizitat, marți, și stadionul „Dan Păltinișanu”, însoțită de echipa tehnică, pentru a vedea condițiile și a ști exact ce trebuie făcut, în așa fel încât concertul să fie perfect.
Biletele pentru concert au prețuri cuprinse între 80 și 150 de lei și au fost puse deja în vânzare. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Maria Domina, Unik Show și Asociația „Banat Art”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

19 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

21 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago